Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Ευθυγράμμιση πλανητών: O Κόσμος μας, για μια ακόμη φορά, στο χείλος της καταστροφής…


 Ο Κόσμος τελειώνει… Οι οιωνοσκόποι είχαν προβλέψει απόλυτη καταστροφή: λιώσιμο πάγων, πλημμύρες, τυφώνες, σεισμούς, λιμούς, λοιμούς και καταποντισμούς. Τίποτα από εκείνα τα ζοφερά δεν συνέβη. Το μόνο που καταχωρήθηκε με θαυμασμό στο ημερολόγιο που έδειχνε μια μέρα σαν σήμερα, 5 Μαΐου του 2000, ήταν: ευθυγράμμιση πλανητών.

Κάποιοι αριθμολόγοι είχαν συνδέσει το γεγονός με το «ισχυρό αστρολογικό μοτίβο» της 5/5/2000 που «έδειχνε» το θηρίο του 666.

Πολύ πιο τρομακτικές προβλέψεις είχαν ακουστεί το 1919, όταν μια παρόμοια διάταξη των πλανητών οδήγησε σε φήμες ότι το φαινόμενο θα προκαλούσε εξανθήματα από ηλιακές κηλίδες που θα έφερναν παγκόσμια καταστροφή… Οι φήμες έλεγαν επίσης ότι οι εκείνες οι ηλιακές κηλίδες, μαζί με την κάπως ολέθρια επιρροή του Δία, ήταν υπεύθυνες για την πανδημία γρίπης του 1918.

Πραγματικά οι πλανήτες Γη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Κρόνος θα βρίσκονταν- λίγο πολύ- σε μια ευθεία με τον Ήλιο. Επίσης, η Σελήνη θα ήταν σχεδόν ευθυγραμμισμένη με τη Γη και τον Ήλιο. Κάποιοι, στο Αστεροσκοπείο Γκρίφιθ στο Λος Άντζελες είχαν ακούσει για τη γυναίκα που έκλαιγε γοερά το 1962, όταν είχε καταγραφεί ανάλογη ευθυγράμμιση πλανητών· περίμενε το τέλος του Κόσμου…

Ευθυγράμμιση πλανητών, ε και;
Ευθυγράμμιση πλανητών, ε και;

Για την Ιστορία, ούτε το 1962, ούτε και το 2000 σταμάτησε να ανασαίνει ο Κόσμος μας· όλα κύλησαν ομαλά, όπως μια μέρα πριν… Η απόσταση από τους πλανήτες είναι πολύ μεγάλη ώστε η βαρύτητα, τα μαγνητικά πεδία, η ακτινοβολία κ.λπ. να έχουν κάποια αισθητή επίδραση στη Γη. Στην πραγματικότητα, ουδείς θα έβλεπε αυτή την ευθυγράμμιση, καθώς όλοι οι πλανήτες θα βρίσκονταν στην αντίθετη πλευρά του Ήλιου από τη Γη.

Και δεν υπάρχει τίποτα το «μαγικό» στο να βρίσκονται οι πλανήτες σε μια ευθεία. Η συνδυασμένη βαρυτική επίδραση όλων των πλανητών μαζί είναι πολύ μικρότερη από την επίδραση του Ήλιου ή της Σελήνης στη Γη. Οι έξι εκείνοι πλανήτες ευθυγραμμίζονται περίπου κάθε 50 έως 100 χρόνια. Η πιο πρόσφατη ευθυγράμμιση πλανητών έλαβε χώρα στις 24 Δεκεμβρίου 2022 και ο Κόσμος μας ακόμα ζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις