Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Φωτιά στο Μάτι - Συγκλονίζει εγκαυματίας στο OPEN: «Έγινα νεφροπαθής και έπαθα κώφωση» Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι


 Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και στους εγκαυματίες. Οι ίδιοι νιώθοντας τον άσβεστο πόνο να ξανακαίει τις ψυχές τους, διαμηνύουν πως δεν θα πάψουν μέχρι να δικαιωθούν.

«Ήταν ντροπή»

«Ήταν ντροπή, μου ήρθε απογοήτευση, οργή και πόνος» είπε στην τηλεόραση του OPEN, η κυρία Πέννυ Κωνσταντάκη, εγκαυματίας που νοσηλεύτηκε 8 μήνες εκ των οποίων τους τέσσερις σε ΜΕΘ με εγκαύματα σε ποσοστό 45% στο σώμα της. «Πέρασαν εξ απαλών ονύχων όλοι, αναντίστοιχη ήταν η απόφαση αυτή σύμφωνα με την τραγωδία που έγινε» πρόσθεσε. 

Η ίδια εξιστόρησε τα όσα πέρασε εκείνη την ημέρα της πύρινης κόλασης. «Βγήκα στη βεράντα και είδα μία τεράστια φλόγα η οποία δεν άργησε να έρθει δίπλα μου. Μπήκα σε ένα σπίτι γνωστών μου που βρήκα ανοιχτό και αυτό δεν είχε καλυμμένη βεράντα, υπήρχε ένα πεύκο που πήρε φωτιά και τα κουκουνάρια του πεύκου με κάψανε στα χέρια στα πόδια μπροστά, στην πλάτη» είπε.

Η καθημερινότητας της πλέον είναι δύσκολη, ωστόσο δεν τα βάζει κάτω. «Έγινα νεφροπαθείς τελικού σταδίου έχω πάθει κώφωση στο πίσω μέρος της κεφαλής έπαθα υποθυρεοειδισμό» τόνισε.

Αν και πέρασαν χρόνια, συνεχίζει όπως είπε στο OPEN να μην νιώθει ασφάλεια καθώς δεν έγινε τίποτα στην περιοχή. «Προς το παρόν δεν έχει διαφοροποιηθεί τίποτα». 


Σημειώνεται ότι πέντε στελέχη της Πυροσβεστικής κρίθηκαν ένοχα, όπως και ο ηλικιωμένος από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά, ενώ συνολικά 15 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις