Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Θεάτρου Φίερι μετά το βίντεο από την ομιλία του Pάμα - «Επρόκειτο για αστείο» - Τι δηλώνει ο ίδιος


 Aπό τη θέση του διευθυντή του θεάτρου Bylis στο Φίερι της Αλβανίας παραιτήθηκε ο Κλάιντι Μάρκου, ενώ σύμφωνα με δήλωση που έκανε στα ΜΜΕ είπε τη δική του εκδοχή για το βίντεο που έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, η συμμετοχή του στη συνάντηση του Ράμα στην Αθήνα στις 12 Μαΐου ήταν σύμπτωση, αφού ο θίασος βρισκόταν στην Κόρινθο όπου συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ αρχαίων θεάτρων για νέους. Ο Κλάιντι Μάρκου δήλωσε ότι το σχόλιό του ήταν ένα αστείο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για κακόβουλους σκοπούς από το άτομο που κατέγραψε το βίντεο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr.

Το επίμαχο βίντεο

Στο βίντεο που αναρτήθηκε τη Δευτέρα ο Κλάιντι Μάρκου φαίνεται στην ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι να μιλά με κάποιον και να του λέει ότι «έχει έρθει όλο το Φίερι», ενώ χαμογελώντας αφήνει αιχμές πως δεν ήρθαν όλοι με τη θέλησή τους.

«Υποκινούμενος από ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, νιώθω την ηθική υποχρέωση να κάνω μια διευκρίνιση για όλα τα ΜΜΕ. Είναι αλήθεια ότι ήμουν παρών στη συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας στην Αθήνα στις 12 Μαΐου και δεν κρύβω την περηφάνια μου που ήμουν μέρος αυτής της ιστορικής συνάντησης, έστω και κατά τύχη. Ναι, συμμετείχα στη δραστηριότητα, αλλά ήμουν με τον θίασο που συμμετείχε στη δραστηριότητα στην Κόρινθο, δώσαμε παράσταση στις 11 Μαΐου. Στις 12, η ομάδα ήθελε να δει τη δραστηριότητα, οπότε πήγαμε.

Διευκρινίζω σήμερα για όλα τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη, για όλους όσους με γνωρίζουν και για όλους όσους προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν πολιτικά. Επρόκειτο για συνομιλία σε μορφή αστείου με τον άγνωστο που έκανε την θρασύτατη ηχογράφηση και ο οποίος είχε κακόβουλες προθέσεις.

Είμαι ηθοποιός και σκηνοθέτης εδώ και πολλά χρόνια στο θέατρο Bylis και με αυτή τη θέση και με αυτήν την υποχρέωση δεν δεσμεύομαι από καμία κομματική υποχρέωση και υπό αυτές τις προϋποθέσεις αφαιρούμαι διοικητικά και νομικά από τη θέση του σκηνοθέτη, παραιτούμαι για να διατηρήσω την προσωπική μου εικόνα και του καλλιτέχνη», είπε ο Μάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις