Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Εντοπίστηκε, λένε, γρίπη των πτηνών σε βόειο κρέας! Το USDA λέει ότι είναι ακόμα… ασφαλές - Φόβοι για παρέμβαση


 Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε στο βόειο κρέας για πρώτη φορά, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), το οποίο προσπάθησε να καθησυχάσει το κοινό ότι η προσφορά τροφίμων εξακολουθεί να είναι ασφαλής, με πολλούς να φοβούνται πως οι πανδημίες, ενδεχομένως χρησιμοποιηθούν και ως προς τον έλεγχο των τροφών!

Η ανακοίνωση ήρθε την Παρασκευή αφότου το USDA εξέτασε τα πτώματα 96 αγελάδων γαλακτοπαραγωγής που εκτράπηκαν από την παροχή τροφίμων όταν ομοσπονδιακοί επιθεωρητές παρατήρησαν σημάδια ασθένειας κατά την διάρκεια των επιθεωρήσεων ρουτίνας. Μόνο ένα ζώο βρέθηκε να περιέχει γρίπη των πτηνών, ωστόσο αυτό αρκούσε για να εξαπλωθεί παντού η είδηση και να προκληθεί αναστάτωση!

Το USDA δοκιμάζει επίσης κιμά βοείου κρέατος σε καταστήματα λιανικής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί μόλυνση.

Η γρίπη των πτηνών έχει επιβεβαιωθεί σε κοπάδια γαλακτοπαραγωγής σε εννέα πολιτείες και στο γάλα. Μεγάλοι αριθμοί πουλερικών έχουν σφαγιαστεί ως προληπτικό μέτρο ως αποτέλεσμα της επιδημίας, η οποία ξεκίνησε το 2022 και με εκείνη αφορμή παρεμβαίνει το αμερικανικό κράτος στις φάρμες αφροτών και κτηνοτρόφων!

Τρεις άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών στις ΗΠΑ από το 2022. Πιο πρόσφατα, δύο αγρότες σε γαλακτοκομεία στο Μίσιγκαν και στο Τέξας προσβλήθηκαν από τη νόσο. Κανένας δεν έχει εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις