Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Από ισχυρές εκλάμψεις «X» θα χτυπηθεί η Γη! Τι λένε οι Ρώσοι, vid - Ρωσικά δίκτυα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το γεγονός.

 


Η δεύτερη ισχυρή έκλαμψη της ημέρας σημειώθηκε στον Ήλιο, ανέφεραν το Ρωσικό Εργαστήριο Ηλιακής Αστρονομίας του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών (IKI) και το Ινστιτούτο Ηλιακής-Εδάφους Φυσικής (ISTP) της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

«Εντοπίσαμε μια δεύτερη έκλαμψη Χ στον Ήλιο μέσα σε μια μέρα. Η έκλαμψη καταγράφηκε στην ίδια περιοχή του Ήλιου με την προηγούμενη έκρηξη. Το μέγιστο καταγράφηκε στις 14:54 ώρα Μόσχας. Αυτό σημαίνει ότι πέρασαν μόνο περίπου έξι ώρες μεταξύ των δύο γεγονότων», διευκρίνισαν οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, από τις δύο εκλάμψεις δεν κινδυνεύουν άμεσα οι ανθρώπινοι δορυφόροι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti:

«Οι γεωμαγνητικές συνέπειες των γεγονότων της 5ης Μαΐου ενδέχεται να μην εμφανιστούν μέχρι την Τετάρτη, και είναι ακόμα απολύτως ασαφές σε ποια μορφή θα συμβεί αυτό.

Η πρόβλεψη για την Τετάρτη, καθώς και η γενική κατανόηση των πιθανών επιπτώσεων των τρεχόντων γεγονότων στον πλανήτη, προς το παρόν λείπουν. Η ανάλυση δεδομένων είναι σε εξέλιξη».


Σήμερα το ρωσικό εργαστήριο ανέφερε ότι το πρωί της 5ης Μαΐου, σημειώθηκε η δεύτερη έκλαμψη του υψηλότερου βαθμού Χ μέσα σε δύο ημέρες.

Είχαν προηγηθεί περισσότερες από 20 εκλάμψεις, συμπεριλαμβανομένων δέκα του μέσου επιπέδου M.

Πρόκειται για μερικές από τις ισχυρότερες εκλάμψεις αυτού του ηλιακού κύκλου:

freepik photo






Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις