Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Yποχρεωτικοί έξυπνοι μετρητές ενέργειας; Ανησυχία με την είδηση από την Βρετανία - Σφίγγει ο κλοιός στην Ευρώπη


 Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΕΔΔΗΕ, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 θα ολοκληρωθεί ο μεγάλος διαγωνισμός αλλά και η διαδικασία συμβασιοποίησης για την προμήθεια των έξυπνων μετρητών, οι οποίοι προορίζονται για σπίτια των Ελλήνων για το ρεύμα (ΕΔΩ τι ισχύει πάνω στο θέμα)! Στον δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού ετοιμάζονται να μπουν, την ίδια ώρα, και τα δίκτυα φυσικού αερίου επίσης με έξυπνους μετρητές όπως ισχύει με το ρεύμα!

Από την Βρετανία, ωστόσο, έρχεται μια περίεργη είδηση, η οποία κάνει λόγο για προσπάθεια προώθησης υποχρεωτικού προγράμματος εγκατάσταση έξυπνων μετρητών φυσικού αερίου, με την δικαιολογία πως θα μειώσει το κόστος δημιουργίας ενός έξυπνου δικτύου

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, πάροχος υπηρεσιών ενέργειας και οικιακών υπηρεσιών κάλεσε τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν υποχρεωτικές εγκαταστάσεις έξυπνων μετρητών!

Ο Chris O’Shea, διευθύνων σύμβουλος βρετανικής ιδιοκτήτριας φυσικού αερίου, είπε σε επιτροπή βουλευτών ότι θα πρέπει να εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές σε όλα τα σπίτια μέσω ενός προγράμματος «δρόμο προς δρόμο», προκειμένου να μειωθεί το κόστος δημιουργίας ενός έξυπνου δικτύου.

Είπε στους βουλευτές: «Για να έχουμε το κατάλληλο έξυπνο δίκτυο – που απαιτείται για να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά στο μέλλον και να έχουμε ένα δίκτυο που να ανταποκρίνεται – όλοι θα πρέπει να έχουν έναν έξυπνο μετρητή. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να εξετάσουμε είναι εάν αυτό θα πρέπει να είναι ένα εθελοντικό πρόγραμμα ή ένα υποχρεωτικό πρόγραμμα.

Θα γίνουν λοιπόν υποχρεωτικοί οι έξυπνοι μετρητές σε ευρωπαϊκά κράτη; Θα μπαίνει άραγε όριο και στο αέριο που καταναλώνουν οι πολίτες, αναρωτιούνται ΜΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις