Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Κασσελάκης: Επιμονή στον πρώτο ενικό, σφραγίζοντας την απόσταση από τον ΣYPIZA - Στο στοιχείο «Στέφανος Κασσελάκης» επενδύει το επιτελείο γύρω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

 


Στο στοιχείο «Στέφανος Κασσελάκης» επενδύει το επιτελείο γύρω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως το χαρτί που θα κάνει τη διαφορά στις προσεχείς ευρωεκλογές. Γι αυτό και ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να εμφανίζεται σχεδόν σε καθημερινή βάση και σε μια εκπομπή της τηλεόρασης, αρκετές εκ των οποίων ασχολούνται με την πολιτική θεματολογία επιδερμικά ή ελάχιστα.

«Εγώ» η αγαπημένη λέξη του Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε χτες στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου, κατά την οποία χρησιμοποίησε σε πρωτοφανή έκταση το πρώτο ενικό πρόσωπο. Χαρακτηριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε -ορισμένες παραπάνω από μια φορά- ήταν οι ακόλουθες:

«Είμαι πλήρως αληθινός», «είμαι μέσα στην κοινωνία», «είμαι ξεκάθαρος», «είμαι ο εαυτός μου», «έχω καλή καρδιά και θέλω να προσφέρω», «είμαι 1000% προοδευτικός», «είμαι διάφανος σε όλα», «δεν είμαι κλασσικός πολιτικός», «είμαι ο μόνος πολιτικός που έχει εργαστεί», «ξέρετε ποιος είμαι», «είμαι εδώ για να προσφέρω», «είμαι μακράν ο πιο αληθινός πολιτικός», «είμαι απλός».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει τον εαυτό του σε ασυνήθιστο βαθμό, αντικατοπτρίζοντας την απόσταση που θέλει να λάβει από τον κομματικό μηχανισμό του οποίου ηγείται. Μέχρι στιγμής στελέχη της Κουμουνδούρου δεν συμμετέχουν σε περιοδείες του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών, ούτε έχει καταρτιστεί πλάνο περιοδειών του ανά την Ελλάδα, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να εμφανίζεται μόνος του σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Σκοπός να ισοφαριστούν οι πληγές από στραβοπατήματα υποψηφίων του

Πέραν αυτού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από την μία πλευρά να βάζει στο στόχαστρό του συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές της ΝΔ, που έχουν προχωρήσει σε καταδικαστέες δηλώσεις, ώστε να ισοφαρίσει τον αρνητικό αντίκτυπο από δηλώσεις πρώην και νυν υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Βασίλη Κασσελάκη και του Δημήτρη Παπανώτα.

Τόσο στη συνέντευξή του στην Κατερίνα Καινούριου, όσο και σε βίντεο που ανήρτησε λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τις δηλώσεις των Δημήτρη Βαρτζόπουλου, Βίκυς Φλέσσα, Δημήτρη Κυριαζίδη και Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίζοντάς του «αστέρια». «Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κρατάει όλους αυτούς; Η απάντηση είναι: 41%.» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως δεν δείχνει διατεθειμένος να κόψει τους διαύλους του με πρόσωπα προβεβλημένα, που δημιούργησαν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς για τον Δημήτρη Παπανώτα, που αποπέμφθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά: «ο Δημήτρης μπορεί να προσφέρει πολλά στην κοινωνία. Έχει ένα μεγάλο μεγάφωνο και έχει καλή καρδιά. Το πιστεύω αυτό και είμαι στη διάθεσή του να συνομιλήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις