Κυριακή 19 Μαΐου 2024

«Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από τον Α.Φάουτσι: Μετά τον Ε.Μασκ, και ο Ν.Τραμπ Zητά την ποινική δίωξη του Αμερικανού «Τσιόδρα» - Mετά την παραδοχή ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν έρευνα για ιούς στην Κίνα


 Στο πλευρό του Ε.Μασκ που ζήτησε την ποινική δίωξη του εθνικού επιδημιολόγου των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι (ότι ήταν για την Ελλάδα ο Σ.Τσιόδρας) μετά την αποκάλυψη ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν τις έρευνες του κινεζικού ινστιτούτου ιολογίας της Γιουχάν την περίοδο πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού, στέκεται και ο Ν.Τραμπ ο οποίος σε σημερινή του ανάρτηση στο “Χ” δήλωσε:

“Στηρίζεται τον Έλον Μασκ στο αίτημα για δίωξη του Δρ.Α.Φάουτσι για τα εγκληματικά ψέματα στον κόσμο για την προέλευση του Covid-19;

Ναι ή όχι;

Αν ναι, τότε θα σε ακολουθήσω και εγώ”.


Λίγες ημέρες πριν το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) παραδέχθηκε δημόσια ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν τις έρευνες του κινεζικού ινστιτούτου ιολογίας της Γιουχάν την περίοδο πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Οι έρευνες αφορούσαν πόσο οι “φυσικοί κορωνοϊοί θα μπορούσαν να γίνουν πιο μολυσματικοί και να μεταδοθούν στον άνθρωπο” και αυτό έκανε τον Ε.Μασκ να ζητήσει την ποινική του δίωξη.

Ο Ν.Τραμπ που είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα της αμερικανικής προεδρίας (και οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν κοντά να το επιτύχει) στέκεται στο πλευρό του μεγιστάνα της τεχνολογίας και ουσιαστικά δηλώνει ότι αν εκλεγεί θα προχωρήσει σε διώξεις όσων με ψέματα οδήγησαν σε τεράστιους περιορισμούς στις ατομικές ελευθερίες ενώ παράλληλα πίεσαν τον παγκόσμιο πληθυσμό να εμβολιαστεί.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι υπήρξε κεντρικό πρόσωπο της αμερικανικής δημόσιας υγείας για δεκαετίες, με αποκορύφωμα τον ρόλο του ως βασικός σύμβουλος κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) από το 1984.

Ο ρόλος του Fauci σύντομα βυθίστηκε σε διαμάχες, ιδιαίτερα σχετικά με την προέλευση του COVID-19, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και τις οδηγίες του για τα μέτρα δημόσιας υγείας.

Ο Fauci έχει δηλώσει με συνέπεια ότι η πιο πιθανή προέλευση του ιού είναι η φυσική διάχυση των ζωονοσογόνων, όπου ο ιός μεταπήδησε από τα ζώα στους ανθρώπους. Ωστόσο, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κυκλοφόρησαν μέσω αιτημάτων και ερευνών του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA) έδειξαν ότι ο Φάουτσι γνώριζε την πιθανότητα προέλευσης από εργαστήριο νωρίτερα από ό,τι αναγνώρισε δημόσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις