Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Είναι για δέσιμο ο Κιμ: Έστειλε μπαλόνια με σκουπίδια και περιττώματα Zώων στη Νότια Κορέα

 


Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προχώρησε η Βόρεια Κορέα, που έστειλε στη Νότια Κορέα μπαλόνια γεμάτα με σκουπίδια, χαρτιά τουαλέτας και περιττώματα ζώων.


Οι φωτογραφίες που μετέδωσαν τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν λευκά μπαλόνια να μεταφέρουν σακούλες σκουπιδιών γεμάτες με απορρίμματα και κάτι που μοιάζει με περιττώματα.

Είχε υπάρξει προειδοποίηση του Κιμ Γιονγκ Ουν το Σαββατοκύριακο, για «σωρούς από απορρίμματα και σκουπίδια που σύντομα θα σκορπιστούν στις μεθοριακές περιοχές και στο εσωτερικό της Νότιας Κορέας.Οι οδηγίες του στρατού στους πολίτες

«Μη ταυτοποιημένα αντικείμενα που πιστεύεται ότι είναι φυλλάδια βορειοκορεατικής προπαγάνδας εντοπίστηκαν στη μεθοριακή ζώνη Γκιεόνγκι- Γκανγκουόν και ο στρατός έλαβε μέτρα», επεσήμανε το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας.

«Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Μην έρχεστε σε επαφή με κανένα άγνωστο αντικείμενο και ενημερώστε την πλησιέστερη στρατιωτική βάση ή την αστυνομία», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας «παραβιάζουν ξεκάθαρα τους διεθνείς κανόνες και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια του λαού μας», κατήγγειλε το γενικό επιτελείο στρατού, το οποίο επεσήμανε ότι κάποια από τα μπαλόνια περιείχαν απορρίμματα, κάτι το οποίο εξετάζει ο στρατός, καλώντας τον Βορρά να σταματήσει αμέσως αυτές τις ενέργειες χαμηλού επιπέδου.

korea1

Μετά τον πόλεμο της Κορέας, τη δεκαετία του 1950, οι δύο πλευρές κήρυξαν ανακωχή, ωστόσο ουδέποτε υπέγραψαν ειρηνευτική συνθήκη.
Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές στέλνουν κάποιες φορές μπαλόνια με φυλλάδια προπαγάνδας κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος και χρήματα για τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας. Οι αποστολές αυτές προκαλούν την οργή της Πιονγκγιάνγκ.

Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα έχει στείλει στο παρελθόν προπαγανδιστικά μπαλόνια στην άλλη πλευρά των συνόρων, κυρίως το 2016.

korea2


Όμως, η τελευταία αποστολή μπαλονιών ήταν διαφορετική, όπως δήλωσε ο Τσέονγκ Σέονγκ- τσανγκ, του ινστιτούτου Sejong. «Εντοπίστηκαν σακούλες γεμάτες με χαρτί τουαλέτας, απορρίμματα και μπαταρίες», διευκρίνισε.

«Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες και με δεδομένη “την ιδιαίτερη μυρωδιά” που έβγαινε από τις σακούλες, είναι πιθανό να περιείχαν περιττώματα, πιθανόν περιττώματα ζώων», πρόσθεσε.

«Είναι ένα μήνυμα (…) που απευθύνεται στη Νότια Κορέα: όπως η Νότια, έτσι και η Βόρεια Κορέα μπορεί να στείλει προπαγάνδα», εκτίμησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις