Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον άγριο ξυλοδαρμό του 15χρονου – Τον χτύπησαν συγγενείς του επειδή είναι ομοφυλόφιλος

 


Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πατρών προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός του 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του, όταν εκείνος αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το gnomip.gr, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού κακοποίησης του 15χρονου, ενώ αναζητά λύση για την προστασία του από την ώρα που θα πάρει εξιτήριο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Πρόκειται για ένα παιδί το οποίο πήγε αιμόφυρτο στην πλατεία του χωριού στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Κάτοικοι του οικισμού που είδαν με τα μάτια τους το περιστατικό ή που το έμαθαν από αυτόπτες μάρτυρες, απόρησαν βλέποντας να περνούν οι μέρες και να μένουν ατιμώρητοι οι δράστες, με αποτέλεσμα να απευθυνθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού και να καταγγείλουν το γεγονός.

Σημειώνεται, πως από το 2012 είχε γίνει αναφορά για παραμέληση ανηλίκου αναφέρει σε ανακοίνωση του το «Χαμόγελο του Παιδιού», αναφορικά με τον 15χρονο που ξυλοκοπήθηκε άγρια.


Το Χαμόγελο του Παιδιού σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει πως «σημειώνεται πως η οικογένεια κατά το διάστημα 2009-2019 υποστηρίχθηκε ολιστικά από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού στην Πάτρα. Επιπλέον, το 2012 είχαμε λάβει κλήση στην ”Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, σύμφωνα με την οποία υπήρχε έντονη παραμέληση του ανήλικου. Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες».


Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

«Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με το περιστατικό κακοποίησης 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του, καθώς, όπως αναφέρεται από δημοσιεύματα, τους αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος, ενημερώνει για το χρονικό των γεγονότων:

Στις 28/06/2024 λάβαμε δύο κλήσεις στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» από ευαισθητοποιημένους πολίτες, που αφορούσε την κακοποίηση ενός παιδιού 15 ετών σε χωριό στην περιοχή της Πάτρας.


Αναφέρθηκε περιστατικό όπου το παιδί κακοποιήθηκε έντονα σωματικά από τον πατέρα του και, αιμόφυρτο, κατευθύνθηκε στην πλατεία. Το παιδί νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας σε πολύ άσχημη κατάσταση.


Το Κέντρο των Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού επικοινώνησε με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αλλά και με το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, ενημερώνοντας για τις κλήσεις που έλαβε, για την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού. Ο Οργανισμός ενημερώθηκε για την ισχύ του περιστατικού και έγινε αναφορά πως έχει ήδη ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ανηλίκων και ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Ακολούθησε επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι στο παιδί και ενημερώθηκαν οι εξειδικευμένοι επιστήμονές του για την υγεία του ανήλικου.


Το ανήλικο παιδί, έπειτα από πληροφόρηση που έλαβε ο Οργανισμός είναι καλά. Επιπρόσθετα, το «Χαμόγελο» δήλωσε την ολιστική στήριξή του για την κάλυψη κάθε ανάγκης του παιδιού ή στήριξη με τη συνδρομή εθελοντών μας.


Σημειώνεται πως η οικογένεια κατά το διάστημα 2009-2019 υποστηρίχθηκε ολιστικά από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού στην Πάτρα. Επιπλέον, το 2012 είχαμε λάβει κλήση στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία υπήρχε έντονη παραμέληση του ανήλικου. Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.


Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού συνεχίζει να βρίσκεται στη διάθεση τόσο των παιδιών όσο και των αρμόδιων Αρχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις