Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Τα 9 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν ήσασταν ποτέ πραγματικά ερωτευμένοι, σύμφωνα με την ψυχολογία

 


Ο χωρισμός από κάποιον που αγαπούσες στ’ αλήθεια, είναι πολύ σκληρός. Αν ήσασταν ερωτευμένος/η, το πιο πιθανό είναι, μετά τον χωρισμό να μην μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, να μην έχετε όρεξη για φαγητό ή δύναμη ακόμη και για τα βασικά.

Η αντίδραση αυτή μετά από έναν χωρισμό, μαρτυρά ότι υπήρχε έρωτας. Αν πάλι μετά από έναν χωρισμό νιώθετε…μια χαρά, τότε δεν ήσασταν ποτέ πραγματικά ερωτευμένοι.

Τα 9 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν ερωτευτήκατε ποτέ τον άνθρωπο με τον οποίον είχατε σχέση

  • Δεν σας λείπει μετά τον χωρισμό
  • Δεν μοιραζόσασταν πολλά για τη ζωή σας
  • Οι συζητήσεις σας δεν ήταν πλούσιες ούτε αβίαστες
  • Η σωματική επαφή ήθελε προσπάθεια
  • Δεν ενθουσιαζόσασταν με τις επετείους
  • Δεν θυμόσαστε τι σχέδια έκαναν για το μέλλον
  • Θυμάστε τα ελαττώματά τους και όχι πολλά περισσότερα
  • Δεν τους ζηλεύατε ούτε ήσασταν προστατευτικοί
  • Δεν ήταν η προτεραιότητά σας

Γιατί τα 9 σημάδια μαρτυρούν ότι δεν υπήρχε έρωτας

Δεν σας λείπει μετά τον χωρισμό

Αν στη διάρκεια της σχέσης σας προτιμούσατε την ανεξαρτησία σας και, αν μετά τον χωρισμό δεν νιώθετε να σας λείπει, τότε δεν τον/την είχατε ερωτευτεί πραγματικά. Όταν σε μία σχέση ο έρωτας ήταν πραγματικός, οι σύντροφοι θα νιώθουν ότι λείπει από τη ζωή τους ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της. 

Δεν μοιραζόσασταν πολλά για τη ζωή σας

Αν δεν σπεύδατε να μοιραστείτε τα σημαντικά γεγονότα της ζωής σας με τον σύντροφό σας, αν δεν θέλατε να του πείτε όλες τις λεπτομέρειες για εσάς, τότε δεν υπήρχε έρωτας. Όταν είσαι ερωτευμένος, θέλεις να μιλάς με τον σύντροφό σου, να του λες τα πάντα, σημαντικά και ασήμαντα. Το αντίθετο, το να μην μοιράζεσαι λεπτομέρειες, είναι σημάδι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Οι συζητήσεις σας δεν ήταν πλούσιες ούτε αβίαστες

Με τον κατάλληλο σύντροφο, ακόμη και ο πιο συνεσταλμένος άνθρωπος ανοίγεται, εκφράζει τις σκέψεις του. Η κουβέντα για τα ερωτευμένα ζευγάρια είναι ο τρόπος που συνδέονται και γίνεται με τρόπο φυσικό, αβίαστο. Αν όμως, ήσασταν σε μία σχέση όπου ψάχνατε να βρείτε θέματα να συζητήσετε, αν οι κουβέντες σας δεν «τραβούσαν» τότε μάλλον, ο έρωτας δεν ήταν πραγματικός.

Η σωματική επαφή ήθελε προσπάθεια

Σε μία συντροφική σχέση, η σωματική επαφή, οι αγκαλιές, τα φιλιά, πρέπει να έρχονται αβίαστα, φυσικά. Αν όμως για εσάς, έμοιαζε με αγγαρεία και υποχρέωση, αν βρίσκατε δικαιολογίες να την αποφύγετε, τότε δεν υπήρχε  δεσμός αγάπης.

Δεν ενθουσιαζόσασταν με τις επετείους

Για τα ερωτευμένα ζευγάρια, οι επέτειοι είναι σαν μικρή γιορτή! Αν πάλι, οι επέτειοι ή τα σημαντικά γεγονότα που σημαίνουν κάτι ιδιαίτερο για τα ζευγάρια,  σας άφηναν αδιάφορους, τότε μάλλον δεν υπήρξατε πραγματικά ερωτευμένοι.

Δεν θυμόσαστε τι σχέδια έκαναν για το μέλλον

Μήπως έχετε κιόλας ξεχάσει τι σχέδια έκανε  ο/η πρώην σας για το μέλλον; Αν δεν θυμάστε τι ήθελαν για το μέλλον τους, αυτό είναι επειδή μάλλον δεν βλέπατε τον εαυτό σας μέσα σ’ αυτό. Αν δεν σας ενδιέφερε το μέλλον του συντρόφου σας, τότε μάλλον δεν είχατε πραγματικά αισθήματα. Δεν σ’ ενδιαφέρει που πηγαίνει κάποιος, όταν δεν επενδύεις συναισθηματικά σ’ αυτόν.

Θυμάστε τα ελαττώματά τους και όχι πολλά περισσότερα

Όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας. Όταν κάποιος μας ραγίσει την καρδιά, θέλουμε να θυμόμαστε τ’ αρνητικά του. Αν όμως εστιάζατε στα κουσούρια του ακόμη και όσο ήσασταν μαζί, αν σας ενοχλούσαν οι συνήθειές τους, οι αδυναμίες, τα λάθη τους, τότε μάλλον δεν τον ερωτευθήκατε ποτέ πραγματικά.

Σύμφωνα με την ψυχολογία, οι άνθρωποι, όταν είναι ερωτευμένοι εστιάζουν περισσότερο στα θετικά του συντρόφου τους και προσέχουν λιγότερο τ’ αρνητικά. Αν όμως δεν θυμάστε πολλά θετικά αλλά μόνο το πόσο ενοχλητικός ήταν…δεν ήσασταν πραγματικά ερωτευμένοι.

Δεν τους ζηλεύατε ούτε ήσασταν προστατευτικοί

Η ζήλεια δεν είναι όμορφο συναίσθημα, όταν όμως είσαι ερωτευμένος, είναι αναπόφευκτο – σε φυσιολογικό επίπεδο. Όχι κτητικότητα, αλλά η αίσθηση ότι θέλεις να είσαι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του συντρόφου σου, είναι ένδειξη έντονων συναισθημάτων.  Αντίστοιχα, η παντελής απουσία της, δείχνει ότι δεν είχατε αισθήματα.

Αν το  ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον σύντροφο και ο δεσμός που είχατε, σας έκανε προστατευτικούς και σας δημιουργούσε φόβους μην τον χάσετε, τότε ζήσατε έναν αληθινό έρωτα.

Αν πάλι, η απουσία του δεν σας απασχολούσε, αν οι αλληλεπιδράσεις τους με τους άλλους σας άφηναν αδιάφορους, τα συναισθήματά σας δεν ήταν τόσο δυνατά.

Δεν  ήταν η προτεραιότητά σας

Ανατρέχοντας στη σχέση σας, μήπως θυμάστε ότι ήσασταν πολύ απασχολημένοι και δεν ήταν η προτεραιότητά σας; Όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένος όμως, οι ανάγκες και η ευτυχία του συντρόφου είναι πολύ σημαντικές.  Έτσι, προσπαθείς να εξισορροπήσεις τις ευθύνες και τις δουλειές σου ώστε να έχεις τον χρόνο να δείξεις στον άνθρωπό σου ότι τον εκτιμάς και όλα τα υπόλοιπα, έρχονται δεύτερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις