Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Πολωνοί και Βαλτική προειδοποιούν: Eάν ο Σολτς διστάσει, θα στείλουμε Eμείς στρατεύματα στην Ουκρανία - Στα άκρα η κατάσταση

 


Όσο πιο δραματική γίνεται η κατάσταση για την Ουκρανία στο μέτωπο, τόσο πιο πολεμοχαρείς γίνονται οι γείτονες της Ρωσίας στην Βαλτική, σχολιάζουν ΜΜΕ.

Τον Απρίλιο, ο διοικητής της Εσθονικής Άμυνας Στρατηγός Μάρτιν Χέρεμ είπε ότι «σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης», η Εσθονία θα προκαλούσε μια οδυνηρή ήττα στην Ρωσία και θα νικούσε «καταστροφικά» τον ρωσικό στρατό στην ενδοχώρα της. Πριν μερικές μέρες, ο πρόεδρος της Εσθονίας Αλάρ Καρις είπε ότι η Εσθονία κάνει ό,τι είναι δυνατό για να «γονατίσει την Ρωσία και τον Πούτιν». Μόνο έτσι μπορεί να αναγκαστεί η Ρωσία να διαπραγματευτεί στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Το Der Spiegel ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι αυτές οι δηλώσεις δεν είναι απλώς ρητορική, αλλά μάλλον σοβαρές απειλές. Στο περιθώριο της πρόσφατης διάσκεψης Lennart Meri στην εσθονική πρωτεύουσα Ταλίν, οι βουλευτές της Βαλτικής προειδοποίησαν τους κυβερνητικούς εκπροσώπους από το Βερολίνο που ήταν παρόντες για τις συνέπειες της γερμανικής πολιτικής! Εννοούσαν τον υποτιθέμενο “δισταγμό” του Γερμανού Καγκελάριου σε σχέση με την αποστολή περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία – όπως οι πύραυλοι κρουζ Taurus. 

Το Der Spiegel παραθέτει τα επιχειρήματά τους ως εξής: Εάν οι Ρώσοι επιτύχουν μια στρατηγική πρόοδο στην ανατολική Ουκρανία επειδή η Δύση βοηθά μόνο με μισή καρδιά το Κίεβο, η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί δραματικά. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα κράτη της Βαλτικής και η Πολωνία δεν θα περιμένουν πλέον τα ρωσικά στρατεύματα να αναπτυχθούν στα σύνορά τους, προειδοποίησαν πολιτικοί της Βαλτικής. Έτσι θα έστελναν οι ίδιοι στρατεύματα στην Ουκρανία. Και τι σημαίνει αυτό είναι ξεκάθαρο: το ΝΑΤΟ θα γινόταν αντιμαχόμενο μέρος.

Η κατάσταση δείχνει να οδηγείται στα άκρα, με τις χώρες της Βαλτικής να «φλερτάρουν» με τον όλεθρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις