Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Επίθεση με Bόμβα Mολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Στο νοσοκομείο αστυνομικός


 Επίθεση με βόμβα μολότοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/6) έξω από την οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα Χριστδουλέα στην περιοχή του Παπάγου. Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές.

Στόχος της βόμβας ήταν το περιπολικό όχημα και την σκοπιά που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο όχημα και το περιπολικό της ΕΛΑΣ να καταστραφεί ολοσχερώς.

Από την επίθεση τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα φύλαξης. Μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο και τα χέρια, χωρίς όμως να εκφράζεται κίνδυνος για τη ζωή του.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο περιπολικό, που υπέστη φθορές, επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την προανάκριση έχουν αναλάβει οι άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας, που αναλύουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας και επιχειρούν να φτάσουν στους δράστες.

Στην καταδίκη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, στα διάρκεια της νύχτας, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός» ανέφερε.

«Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις