Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Φίλια πυρά σε Κασσελάκη - Oι απολύσεις, το «μαύρο» χρήμα και τα μανιφέστα από τις ΗΠΑ


 Προβληματισμό ακόμα και σε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, προκαλεί η σπουδή του να προχωρά σε απολύσεις - εντός ή εκτός εισαγωγικών - κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» και «μανιφέστα» από τις ΗΠΑ και όχι από την Αθήνα.

Μπορεί να μην διαφωνούν ως προς το περιεχόμενο των επιλογών του προέδρου τους, ωστόσο παρατηρούν πως επαναλαμβάνει τακτικά λάθη που είχε κάνει και πέρυσι με τις διαγραφές στελεχών επίσης από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

«Δεν μπορεί το κόμμα να ταλανίζεται ξανά κι ο Στέφανος να βρίσκεται ήδη μία εβδομάδα στην Αμερική και να μαθαίνουμε μόλις χθες Τετάρτη πότε ακριβώς θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή», αναφέρουν στο CNN Greece οι ίδιες πηγές.

«Και που αλλού να πάμε;»

Από την άλλη, και με αφορμή την αποχώρηση του Διονύση Τεμπονέρα, του Αντώνη Κοτσακά και του Χάρη Τσιόκα από τα όργανα στα οποία συμμετείχαν αλλά και τη συλλογή υπογραφών από Χρήστο Σπίρτζη, Γιώργο Βασιλειάδη, Γιάννη Ραγκούση, Θανάση Θεοχαρόπουλο, δεν είναι λίγοι εκείνοι στην αξιωματική αντιπολίτευση που σημειώνουν σκωπτικά πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το κόμμα γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε.

Τι στάση θα κρατήσει ο Νίκος Παππάς

Όπως κι αν έχει, οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή της 7ης Ιουλίου θα κριθούν εν πολλοίς από τη στάση του Νίκου Παππά, ο εσωκομματικός μηχανισμός του οποίου εξακολουθεί να παραμένει ισχυρός κι ενεργός.

Θεωρείται, πάντως, από ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, πως πολύ δύσκολα ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας θα κινηθεί αντιπαραθετικά στις προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν διατηρεί ενστάσεις για επιμέρους τακτικές.

Επιμένει ο Κασσελάκης για το «μαύρο χρήμα»

Στο μεταξύ, αμετακίνητος από την απόφασή του να πολεμήσει πάση θυσία το «μαύρο χρήμα» δηλώνει ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος μάλιστα προκαλεί τον πρωθυπουργό να δεχθεί έλεγχο των οικονομικών του κόμματός του και της ΝΔ από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Σε αυτό το πλαίσιο, πηγές της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν πως «η εκστρατεία Κασσελάκη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής στην πολιτική δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ούτε είναι μιας χρήσης».

Αποτελεί, λένε, το στρατηγικό στόχο που έχει θέσει o ίδιος εξαρχής προκειμένου «να σπάσει το απόστημα».

Συνεπώς, κατά τις ίδιες πηγές, οι παρεμβάσεις του για το θέμα δεν είναι παρά μέρος του συνολικού σχεδίου του το οποίο προβλέπει, εκτός των άλλων, ακόμα πιο δυναμικές και συντεταγμένες κινήσεις, καθώς και τη χάραξη των γραμμών άμυνας «απέναντι στη λυσσώδη επίθεση που δέχεται ήδη από συστήματα και υποσυστήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις