Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ζαχαράκη: Εντός της Eβδομάδας τα voucher για βρεφονηπιακούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης


 Μέχρι τα τέλη του Ιουνίου θα εκδοθούν τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Όπως ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον Open αρχικά σε γενικό επίπεδο για το έργο του υπουργείου τόνισε: «Ξέρουμε ότι αφορά ένα ζευγάρι με ένα μωρό που παίρνει το επίδομα γέννας μέχρι ομάδες ηλικιωμένων»

Σε ερώτημα αν αιτούντες για τα voucher για τους βρεφονηπιακούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης θα μείνουν εκτός προγράμματος απάντησε: «Δεν αλλάζουμε τίποτε, όλες οι έγκυρες αιτήσεις θα γίνουν δεκτές, όλοι όσοι έχουν τα κριτήρια θα γίνουν δεκτές , έχουμε τον ίδιο προϋπολογισμό και παραπάνω».

Όπως είπε η κα Ζαχαράκη πέρυσι έγιναν αιτήσεις από 53.000 οικογένειες, ενώ στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης την περασμένη χρονιά υπήρξαν 7.000 voucher παραπάνω.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» η υπουργός κοινωνικής συνοχής είπε ότι ήδη για 6.500 ζευγάρια έχουν εκταμιευτεί τα δάνεια.

«Επιδιώκουμε να βρούμε 2 δις. για να διευρύνουμε το πρόγραμμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Επίσης διεμήνυσε ότι: «Θέλουμε να βελτιώσουμε το πρόγραμμα Ανακαινίζω Νοικιάζω με 60% επιδότηση».

Τέλος ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι «να καταγράψουμε 1.700 ακίνητα για κοινωφελή σκοπό και ως κοινωνική κατοικία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις