Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Κίνημα κατά των πλειστηριασμών: Kαταδίκη για Λαφαζάνη και Λεουτσάκο


 Το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας μετά από 2 μήνες διαδικασίας (ξεκίνησε στις 11.4.2024) και 7 διακοπές κατέληξε σε απόφαση για τα γεγονότα των πλειστηριασμών της 29.11.2024 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων και το Δικαστήριο αθώωσε πλήρως 3 κατηγορούμενους.

Κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορουμένους για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών και καταδίκασε 4 κατηγορούμενους για το αδίκημα του άρθρου 189 Παρ. 1 ΠΚ (διατάραξη κοινής ειρήνης) μεταξύ των οποίων οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Στάθης Λεουτσακος σε ποινή 9 μηνών. Επίσης και 5 κατηγορούμενους για παράβαση του 189 Παρ. 2 ΠΚ σε φυλάκιση 11 μηνών. 

Σε όλους τους κατηγορουμένους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του συννόμου βίου. 

Να σημειωθεί ότι οι ποινές αυτές απαγγέλθηκαν, αφού όλοι οι καταδικασθέντες ζήτησαν εφέσιμες ποινές, το κατώτατο όριο της οποίας για το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έχει ανέλθει πλέον στους 8 μήνες με τις νέες τροποποιήσεις. 

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι κύριες Αντωνία Λεγάκη και  Ανδριανή Οικονόμου και οι κύριοι Κώστας Παπαδάκης, Δημήτρης Σαραφιανός, Σαράντος Θεοδωρόπουλος και Κυριάκος Πιττάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις