Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Δημήτριος Γάκης - Ψυχιατρικές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό COVID-19:


 Ψυχιατρικές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό COVID-19:

Μια μελέτη κοόρτης στον πληθυσμό της Σεούλ της Νότιας Κορέας
Μια πολύ σημαντική μελέτη!
-Μελετήθηκαν 2.027.353 άτομα
-Η αθροιστική επίπτωση της κατάθλιψης, του άγχους, των διαταραχών που σχετίζονται με το άγχος, των σωματομορφικών διαταραχών, των διαταραχών του ύπνου και των σεξουαλικών διαταραχών τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό με COVID-19 ήταν υψηλότερη στην ομάδα εμβολιασμού από ό,τι στην ομάδα χωρίς εμβολιασμό.
-Ωστόσο, η σχιζοφρένεια και οι διπολικές διαταραχές παρουσίασαν χαμηλότερη αθροιστική επίπτωση στην ομάδα εμβολιασμού από ό,τι στην ομάδα μη εμβολιασμού.
Ως εκ τούτου, απαιτούνται ειδικές προφυλάξεις για τη χορήγηση πρόσθετων εμβολιασμών COVID-19 σε πληθυσμούς ευάλωτους σε ψυχιατρικές ΑΕ.
Από τα επιβεβαιώνεται περίτρανα η βλαπτική επίδραση καί των δύο τύπων του εμβολίου (mRNA και VIRAL VECTOR) στην εγκεφαλική λειτουργία σε συσχετισμό με τις ψυχιατρικές νόσους.
Τώρα επιβεβαιώνεται η παρατήρηση, που πλείστοι έχουμε, όσον αφορά την μεταβολή στον ψυχισμό φίλων ή μελών του περιβάλλοντος μας μετά τον εμβολιασμό!
Επισημαίνω ότι η επίπτωση στην γένεση νευρολογικών βλαβών έιναι πλήρως τεκμηριωμένη. Δεν είχαμε, όμως απτά στοιχεία για τις ψυχκές διαταραχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις