Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Δολοφονία Καραϊβάζ: Tι ψάχνουν στους Tραπεζικούς λογαριασμούς των δύο εκτελεστών


 Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνει η άρση απορρήτου τραπεζικών καταθέσεων των δύο κατηγορουμένων, προφυλακισμένων για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές που προσπαθούν να εντοπίσουν τον ηθικό αυτουργό, δηλαδή αυτόν που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Καραϊβάζ, ψάχνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο προφυλακισμένων αδερφών, καθώς υπάρχει ένα ποσό με έξι μηδενικά, το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Μάλιστα, οι δικαστικές Αρχές διέταξαν προκαταρκτική εξέταση για την αποκάλυψη του ποιος έδωσε την εντολή για την δολοφονία, χωρίς να αποκλείουν να μην ήταν ένα άτομο αλλά δύο.

Και ενώ αύριο, Τετάρτη (26/6) ξεκινάει η δίκη για τους δύο κατηγορούμενους, που σύμφωνα με τη δικογραφία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ήταν οι εκτελεστές του δημοσιογράφο, οι Αρχές αναζητούν τις υπόγειες διαδρομές του χρήματος, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν βοήθεια για αυτό το λόγο και από το τραπεζικό σύστημα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι συλλήψεις των δύο κατηγορουμένων ως εκτελεστές έγιναν τον Μάιο του 2023, δύο χρόνια μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου, και αφού είχαν αναλύσει βίντεο και καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, με τους δύο προφυλακισμένους να αρνούνται την εμπλοκή τους.

Οι Αρχές ερευνούν στην κατεύθυνση της Greek Mafia και των αποκαλύψεων που ετοιμαζόταν να κάνει ο δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις