Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Οργή στη Ρωσία με το βλέμμα στραμμένο στα Βαλκάνια! Δείτε τι αποκάλυψαν, vid - «Δεν έχουμε καθόλου αδέρφια σε αυτόν τον κόσμο», λένε μιλώντας για τη Σερβία.


 Η Σερβία φέρεται να έχει επιταχύνει…διακριτικά τις πωλήσεις πυρομαχικών στη Δύση, κάτι που καταλήγει να ενισχύει την άμυνα της Ουκρανίας, παρόλο που στα χαρτιά είναι μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που δεν λαμβάνουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ανεβάζουν οι εξαγωγές πυρομαχικών από τη Σερβία, που έχουν ως τελικό αποδέκτη την Ουκρανία, αγγίζουν σε αξία τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, παραδέχθηκε την ύπαρξη τέτοιων αποστολών:


«Αυτό είναι μέρος της οικονομικής μας ανάκαμψης και είναι σημαντικό για εμάς. Ναι, εξάγουμε τα πυρομαχικά μας. Δεν μπορούμε να εξάγουμε απευθείας στην Ουκρανία ή στη Ρωσία, αλλά είχαμε πολλά συμβόλαια με Αμερικανούς, Ισπανούς, Τσέχους και άλλους.


Ακόμα κι αν ξέρω [που καταλήγουν τα πυρομαχικά], αυτή δεν είναι η δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω το γεγονός ότι ασχολούμαστε νόμιμα με τα πυρομαχικά μας, ότι τα πουλάμε. Πρέπει να φροντίζω τους ανθρώπους μου, και αυτό είναι. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Έχουμε φίλους στο Κίεβο και στη Μόσχα. Αυτοί είναι οι Σλάβοι αδελφοί μας».

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει οργή σε ΜΜΕ της Ρωσίας, με πολλούς αναλυτές, δημοσιογράφους αλλά και απλούς πολίτες να υποστηρίζουν πως δεν γίνεται μία «αδελφή χώρα» να στέλνει όπλα που καταλήγουν να σκοτώνουν Ρώσους στο πεδίο της μάχης:

απεμπε-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις