Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

«Πολεμική συμμορία που πολεμά την Ρωσία»! Κόλαφος η Ζαχάροβα για τα F-16! Τι λέει η Μόσχα, vid

 


«Οι Ρώσοι πιλότοι και το προσωπικό αεράμυνας θα έχουν νέα αστέρια στην άτρακτό τους και νέα μετάλλια στο στήθος τους»

Τα σχέδια για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται μιας «πολεμικής συμμορίας» που πολεμά την Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε νωρίτερα ότι μια πρώτη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών F-16 κατευθύνεται ήδη στην Ουκρανία από την Δανία και την Ολλανδία, τα οποία θα πετάξουν πάνω από τον ουκρανικό ουρανό αυτό το καλοκαίρι.

Ρώσοι αναλυτές απαντούν σε όσα ειπώνονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους ηγέτες του ΝΑΤΟ στην Σύνοδο πως «αυταπατώνται στην Δύση αν νομίζουν ότι θα αλλάξει το παιχνίδι με τα F-16»!

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Andrey Kartapolov, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας είπε στο Sputnik ότι η μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσει την πορεία της ειδικής επιχείρησης και δεν θα αλλάξει τίποτα.

«Γνωρίζαμε εδώ και πολύ καιρό ότι θα τους έδιναν κάτι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού· δεν τους μένει τίποτα άλλο εκτός από το F-16. Τώρα θα τους δώσουν, ίσως καμιά δεκαριά, αλλά δεν θα αλλάξει κάτι. Τους περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό και δεν θα επηρεάσει την πορεία της ειδικής επιχείρησης. Σημείωσε ότι μετά την μεταφορά των F-16 στην Ουκρανία, οι Ρώσοι πιλότοι και το προσωπικό αεράμυνας «θα έχουν νέα αστέρια στην άτρακτό τους και νέα μετάλλια στο στήθος τους».

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ενάντια στις συνεχιζόμενες παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι απλώς παρατείνουν την σύγκρουση. Οι νέες προμήθειες όπλων από τη Δύση στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων των F-16, δεν μπορούν να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση στο έδαφος, δήλωσε προηγουμένως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις