Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Pωσικό χτύπημα εναντίον ξένων μισθοφόρων στην Οδησσό! Tόσους σκότωσαν, όπως λένε - Βρετανοί και άλλοι βρίσκονται στην περιοχή!


 Επίθεση στην τοποθεσία ξένων μισθοφόρων πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τσερνομόρσκ, στην περιοχή της Οδησσού, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, σκοτώθηκαν 18 μαχητές, δήλωσε στο RIA Novosti ο συντονιστής του Νικολάεφ, Σεργκέι Λεμπέντεφ, επικαλούμενος συναδέλφους της Οδησσού.

«Χθες, 4 Ιουλίου, στις 16.40 στην πόλη Chernomorsk (πρώην Ilyichevsk), έφτασε ένα νέο διοικητικό προσωπικό στο θαλάσσιο λιμάνι. Είναι γνωστό ότι υπήρχαν ξένοι στρατιωτικοί σε αυτό και έφτασε κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν το χτύπημα», λέει ο Λεμπέντεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο έδαφος του λιμενικού έφτασε μαζί με τους αλλοδαπούς βαρύς εξοπλισμός και οβίδες, οι οποίοι καταστράφηκαν από δεύτερο χτύπημα.

Ο Λεμπέντεφ σημειώνει ότι, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του χτυπήματος. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδουν οι Ρώσοι, αξιωματικοί της SBU μαζί με κάποιους αγγλόφωνους επιθεωρητές, κατέσχεσαν smartphone από λιμενικούς, μετά το χτύπημα!

Την προηγούμενη μέρα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για έκρηξη στο λιμάνι του Τσερνομόρσκ, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες. Όπως είπε ο Λεμπέντεφ, οι επιθέσεις σε στόχους σε αυτή την πόλη συνεχίστηκαν χθες το βράδυ: τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να χτυπήσουν μια αποθήκη πυρομαχικών στο λιμάνι και ένα κέντρο εκπαίδευσης όπου Βρετανοί εκπαιδευτές εκπαίδευαν σαμποτέρ υποβρυχίων. Ένα άλλο χτύπημα κατέστρεψε ένα πάρκινγκ φορτηγών που μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά.

Ως απάντηση στις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη στρατιωτικούς στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν τακτικά στοχευμένες επιθέσεις σε θέσεις προσωπικού, εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μισθοφόρων, καθώς και σε υποδομές: ενεργειακές εγκαταστάσεις, αμυντική βιομηχανία, στρατιωτική διοίκηση και επικοινωνίες της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις