Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Σούνακ: Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για την ήττα των Τόρις - Zητώ συγγνώμη


 Την πλήρη ευθύνη για την  ήττα των Τόρις ανέλαβε ο Ρίσι Σούνακ ο οποίος προανήγγειλε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος. 

Ήδη ο Σούνακ έφτασε στο παλάτι για να συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ και να παραιτηθεί.

Ο Σούνακ ξεκίνησε τη δήλωσή του, για τελευταία φορά έξω από το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ζητώντας συγγνώμη. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους Βρετανούς είπε: «Έκανα τα πάντα από τη θέση και εσείς αποφασίσατε ότι η ηγεσία πρέπει να αλλάξει. Λυπάμαι και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για την ήττα των Τόρις».

Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη και από τους βουλευτές του κόμματός του που όπως είπε έδωσαν τη δική τους μάχη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Κιρ Στάρμερ λέγοντας ότι θα αναλάβει σύντομα τον ρόλο του ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι του εύχεται καλή επιτυχία.

«Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μας σε αυτή την εκστρατεία, είναι ένας αξιοπρεπής, δημόσιος άνθρωπος που σέβομαι», λέει.


Στη συνέχεια ο απερχόμενος πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο διάδοχός του και η οικογένειά του «αξίζουν την καλύτερη δυνατή κατανόησή μας καθώς κάνουν την τεράστια μετάβαση στη νέα τους ζωή» στον αριθμό 10.

Ειδική μνεία έκανε στη σύζυγό του, που στεκόταν πίσω του ενώ έκανε τη δήλωσή του και στις κόρες του.

«Δεν μπορώ ποτέ να τις ευχαριστήσω αρκετά για τις θυσίες που έκαναν για να μπορέσω να υπηρετήσω τη χώρα μας», τόνισε.

«Είναι μια δύσκολη μέρα στο τέλος μιας σειράς δύσκολων ημερών, αλλά αφήνω αυτή τη δουλειά με τιμή που υπήρξα πρωθυπουργός σας. Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε εσάς, τον βρετανικό λαό, την αληθινή πηγή όλων των επιτευγμάτων μας, της δύναμής μας και του μεγαλείου μας. Σας ευχαριστώ», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις