Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

«Εκ του πονηρού»: Tι ήθελε να πει στους Έλληνες ο Kαραμανλής; Έρχεται κάτι; - Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος

 


Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος από την ομιλία των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο!

Είναι προφανές πως οι ομιλίες έγιναν, προκειμένου να συγκρατηθεί η διαρροή δεξιών ψηφοφόρων, ωστόσο όσα ειπώθηκαν είχαν μεγάλη δόση αλήθειας και ενδεχομένως να κρύβουν μηνύματα τονίζουν πολιτικοί κύκλοι!

Πολλοί στέκονται και στα λόγια Καραμανλή σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά:

«Πιστεύω ότι καμμιά Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα ήταν διατεθειμένη να υποχωρήσει σε μείζονα εθνικά θέματα και να αποδεχθεί ρυθμίσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Πρώτον, διότι αποκλείω την πιθανότητα να το επιθυμεί. Αλλά επιπρόσθετα δεν θα μπορούσε, διότι θα βρισκόταν αντιμέτωπη με την ομόθυμη και σθεναρή αντίδραση των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Είναι λοιπόν αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη συνυποσχετικού που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στο ΔΔ της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο ΔΔ να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό».

Γιατί έγινε αναφορά σε συνυποσχετικό από τον πρώην πρωθυπουργό; Προειδοποίηση για κάτι που αν ετοιμάζεται με μυστική διπλωματία θα τον βρει αντίθετο;

Ο επόμενος καιρός θα κάνει τους πάντες σοφότερους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις