Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Οι κάτοικοι θα μοιράζονται τα αυτοκίνητα! Νέος τρόπος ζωής μέσω του WEF! - Δεν είναι πια θεωρία, ο Λιακόπουλος τα έχει γράψει όλα


 Ένα βίντεο του 2020 κάνει ξανά τον γύρο του διαδικτύου, καθώς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί από τότε μια περιοχή σχεδόν χωρίς αυτοκίνητα στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας!

Εάν οι άνθρωποι κάνουν περισσότερο ποδήλατο, είναι καλύτερο για την υγεία τους. Μειώνει επίσης την ατμοσφαιρική ρύπανση, λέει το WEF στο βίντεο.

Σε αυτήν την περιοχή, οι άνθρωποι θα μοιράζονται αυτοκίνητα με άλλες οικογένειες. Οι υποδομές της περιοχής θα επικεντρωθούν στην κυκλοφορία των ποδηλάτων και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα δημιουργηθούν τρεις θέσεις στάθμευσης για κάθε δέκα διαμερίσματα.

Όπως είχε αναφερθεί:

«Μια πόλη της Ολλανδίας επανεξετάζει την αστική ζωή, μεταβαίνοντας από ιδιωτικά αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα μπροστά από μεμονωμένες κατοικίες σε μια κοινότητα που έχει δημιουργηθεί για πεζούς και ταξίδια με δύο τροχούς.

Η σχεδόν χωρίς αυτοκίνητα γειτονιά σχεδιάζεται για την Ουτρέχτη και θα έχει λίγο χώρο για ιδιόκτητα οχήματα.

Με το όνομα Merwede, η προτεινόμενη ανάπτυξη θα μετατρέψει μια βιομηχανική περιοχή του κέντρου της πόλης σε μοντέλο βιώσιμης διαβίωσης, όπου οι τοίχοι και οι αυλές ζωντανεύουν με πράσινο και ηλιακά πάνελ θα καλύπτουν στέγες.

Όλα όσα χρειάζονται οι κάτοικοι θα είναι διαθέσιμα σε κοντινή απόσταση ή προσβάσιμα με ποδήλατο (σ.σ. και αργότερα ενδεχόμενα μόνο με τα πόδια) κατά μήκος ενός δικτύου ποδηλατικών διαδρομών που συνδέουν διάφορα μέρη της περιοχής με το κέντρο της πόλης.

Η περιοχή θα έχει καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις, επιτρέποντας στους κατοίκους να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις και να συνδέονται με άλλα μέρη της χώρας και όχι μόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις