Ωραιο γευμα για όλους και ιδιαιτερως για τα παιδιά!
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
1500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος μια φορά
3 κρεμμύδια ξερά άσπρα κομμένα στο μπλέντερ
1 ντομάτα κομμένη στο μπλέντερ
2 κουταλιές του γλυκού BP – Μπεκενμπάουερ
2 κουταλιά του γλυκού με πιπέρι μαύρο
2 κουταλιά της σούπας με ξύδι
Αλάτι όσα θέλουμε
Διοσμος 20 φύλλα ψύλλοι κομμένα
3 κουταλιές της σούπας με αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας με φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας με λάδι ηλιέλαιο! Και παρά πολύ ζύμωμα για 20 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα! Απλόνουμε στο τραπέζι μια λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω αλεύρι
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι και θα βρέχω τα χέρια μου με λάδι και θα πλάθουμε κεφτέδες μακρόστενο θα τα περάσω στο αλεύρι και θα τα τιγανεισω με μπόλικο λάδι ηλιέλαιο
στον τέλος θα τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας
Πατάτες τηγανητές δύο κιλά τα καθαρίζουμε και πλένουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια όπως θέλετε τα τιγανεισω με μπόλικο λάδι ηλιέλαιο
Όλα τα φαγητά μου τα συνοδεύα με σάλτσα ντομάτας και αγγούρι και τζατζίκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου