Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2025

Για σήμερα το μεσημέρι φτιάξαμε παστίτσιο που το είχαμε πεθυμήσει


 Το καλύτερο παστίτσιο που έχετε δοκιμάσει! Γεμάτο αρώματα και γεύσεις, θα σας ενθουσιάσει!

Η συνταγή προέρχεται από Ελίνα Σκλαβού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον κιμά:

Σε άφθονο ελαιόλαδο, σοτάρουμε 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν ροδίσει, προσθέτουμε 800 γρ. ανάμεικτο κιμά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, σπάζοντας τον κιμά, και ρίχνουμε μισή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ μαζί με τον χυμό τους.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τριμμένο μπαχάρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε 2 δαφνόφυλλα και λίγο νερό για να πάρει μια βράση.

Για τη μπεσαμέλ:

Λιώνουμε μισή πλάκα βούτυρο και προσθέτουμε 10 κουταλιές αλεύρι. Αφού “καβουρντιστεί”, ρίχνουμε σταδιακά 1 λίτρο γάλα. Προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο. Όταν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 αυγό και ανακατεύουμε.

Στήνουμε το παστίτσιο σε ταψί: βάζουμε τα μισά μακαρόνια που έχουμε βράσει (ένα πακέτο Ν.2), τρίβουμε λίγο κασέρι, ρίχνουμε 4-5 κουταλιές μπεσαμέλ και από πάνω τον κιμά.

Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια, λίγο ακόμη τριμμένο κασέρι και τέλος τη μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180°C με αέρα για 40-50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις