Ευκολάκι! Το παστίτσιο φυσικά! Ανακαλύψτε τη συνταγή για το παραδοσιακό παστίτσιο με κιμά και μπεσαμέλ από τη Φωτεινή Γκατζή. Δείτε τα βήματα για να δημιουργήσετε ένα νόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Ιδανικό για κάθε περίσταση!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αναμεικτός κιμάς
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Σπιτική σάλτσα ντομάτας
600 γρ. γάλα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Τριμμένο κασέρι
Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμάζουμε τον κιμά: Σε μια κατσαρόλα που έχει ζεσταθεί, προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να γίνει σπυρωτός.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε λάδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε 5 κουταλιές σάλτσας ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη και λίγο νερό. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να χυλώσει.
Για την μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Όταν η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τριμμένο κασέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια, ετοιμάζουμε το παστίτσιο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου