Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025

Kαλύτερο από Kρέας – πρασόρυζο το φαγητό μας σήμερα!


 Σίγουρα, αυτό το πιάτο ταιριάζει υπέροχα με φρέσκο ψωμί! Είναι αγαπημένο και, σε αυτή τη λαδερή εκδοχή, παραμένει ένα πιάτο σκέτο γλύκισμα!

Υλικά

1 κιλό πράσα

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ματσάκι σέλινο

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Λάδι

1 κούπα κίτρινο ρύζι

Εκτέλεση

Αρχικά, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα πράσα. Σοτάρουμε τα υλικά αυτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν και να αποκτήσουν μια ωραία, χρυσή απόχρωση.

Αφού ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει και να απορροφήσει τα αρώματα από τα υπόλοιπα υλικά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τα ψιλοκομμένα καρότα, συμπληρώνοντας 1 λίτρο ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να γίνει το ρύζι.

Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο για επιπλέον γεύση και άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις