Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους έχουν λαχταρίσει ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο. Εύκολο κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα, που συνοδεύουμε με πατάτες και δεν θες κάτι άλλο! Με λίγα και απλά υλικά, έχεις έτοιμο το Κυριακάτικο γεύμα. Ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε μια γευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 5-6 πατάτες
- 1 κοτόπουλο
- Αλάτι και Πιπέρι
- 1-2 κουταλιές μουστάρδα
- Ρίγανη
- Χυμός από 1-2 λεμόνια
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 600 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
Εκτέλεση
Αρχικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Όταν το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, ώστε να πάρουν γεύση.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 ώρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν οι πατάτες έχουν μαλακώσει.
Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε το πιάτο ζεστό και το απολαμβάνουμε.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου