Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025

O απόλυτος Mαμαδίστικος συνδυασμός για χυλοπίτες με αφράτα κεφτεδάκια


 Ακολουθήστε τη συνταγή της Μένια Στεφοπούλου και δημιουργήστε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και παράδοση. Ιδανικό για οικογενειακά γεύματα και ιδιαίτερες περιστάσεις. Διαβάστε περισσότερα για τα υλικά και την εκτέλεση!

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Δυόσμο και μαϊντανό
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • Λίγο λάδι και ξύδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο, λίγο κόκκινη πιπεριά και ξερό κρεμμύδι. Ρίχνουμε 200 γρ. πουμαρό, αλάτι, πιπέρι, ντοματίνια και λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε περίπου 3 ποτήρια ζεστό νερό και 300 γρ. χυλοπίτες. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια.

Όταν οι χυλοπίτες είναι έτοιμες, σερβίρουμε με τυρί και φρέσκο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις