Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025

Tο Mεσημέρι φάγαμε πεντανόστιμο συκώτι με πατάτες – είναι τόσο υγιεινό και τόσο νόστιμο


Ας δούμε μαζί μία συνταγή για πεντανόστιμο μοσχαρίσιο συκώτι με πατάτες από την κ. Ελινα Σκλαβου! Υγιεινό και εύκολο, ιδανικό για το μεσημεριανό σας. Διαβάστε πώς να το ετοιμάσετε βήμα-βήμα και απολαύστε ακόμα μια γευστική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με 600 γρ. φρέσκου μοσχαρίσιου συκωτιού, το οποίο ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει σε χοντρές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε βαλσάμικο ξύδι, αφήνοντάς το να μαριναριστεί για λίγο, μέχρι να ετοιμάσουμε τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια, κόβουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι, στο οποίο έχουμε προσθέσει φρέσκο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο που έχουμε ζεστάνει. Για να δώσουμε γλυκιά γεύση, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη, ώστε να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και να αποκτήσουν μια υπέροχη χρυσή απόχρωση.

Αφού αλατοπιπερώσουμε τα συκώτια, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές, προσθέτοντας 1 ποτηράκι μαυροδάφνη, λίγο αλάτι, καπνιστή πάπρικα και λίγο θυμάρι για να ενισχύσουμε τη γεύση.

Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά με τη σάλτσα του. Το πιάτο μας είναι έτοιμο και σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες!

Πολύ νόστιμο πιάτο! Συμφωνείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις