Αν θέλετε να απολαύσετε ένα διαφορετικό γεύμα, ο σπιτικός γύρος κοτόπουλο μαγειρεμένος στο τηγάνι είναι μία πολύ καλή ιδέα. Η παρασκευή της συνταγής δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα γευστικό, μετατρέποντας τη συνταγή σε ιδανική λύση για οικογενειακά γεύματα.
Το να φτιάξετε γύρο κοτόπουλο στο σπίτι μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά με τα μυστικά που θα βρείτε στην συνέχεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το λαχταριστό φαγητό χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι σας. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για να πετύχετε το τέλειο σπιτικό γύρο κοτόπουλο.
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο (εμείς βάλαμε μπούτι για περισσότερη γεύση)
- Αλάτι και Πιπέρι κατά προτίμηση
- Ρίγανη και Θυμάρι για άρωμα
- Καπνιστή πάπρικα για μια ελαφριά καπνιστή γεύση
- Σκόρδο σε σκόνη για ένταση
- Κρεμμύδι σε σκόνη για γλυκύτητα
- 1-2 κουταλιές μουστάρδα για πικάντικη γεύση
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Λίγο χυμό λεμονιού για οξύτητα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αρχικά, βάζουμε το κοτόπουλο στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να παγώσει και να κοπεί πιο εύκολα.
Στη συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο με τις γεύσεις.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, αλλά ιδανικά για 12 ώρες, ώστε να απορροφήσει όλες τις γεύσεις.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τον γύρο μας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Όταν είναι έτοιμος, τον σερβίρουμε με πίτες και συνοδευτικά της επιλογής μας, όπως πατατούλες τηγανιτές! Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου