Η ελληνική κουζίνα προσφέρει πλούσιες γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, σχηματίζοντας μια μοναδική γαστρονομική κληρονομιά. Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα που απολαμβάνουν οι Έλληνες είναι το χοιρινό κοκκινιστό. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νόστιμη και ζουμερή εκδοχή αυτού του αγαπημένου πιάτου, ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι ή μια ειδική περίσταση, όπως γιορτές και συγκεντρώσεις με φίλους.
Υλικά που θα χρειαστείτε
Πριν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε, ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά υλικά που απαιτούνται για τη συνταγή του χοιρινού κοκκινιστού.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μερίδες
- 200 ml κόκκινο κρασί, κατά προτίμηση ξηρό
- 300 γρ σάλτσα ντομάτας, ή φρέσκες ντομάτες πολτοποιημένες
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 10 κόκκους πιπέρι, ολόκληρους
- 2 φύλλα δάφνης
- Ρίγανη, κατά προτίμηση φρέσκια
- Νερό, όσο χρειάζεται
- Αλάτι, όσο επιθυμούμε
Εκτέλεση
Αρχικά, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο και να αποκτήσει μια ελαφριά χρυσή απόχρωση.
Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το κρέας και το θωρακίζουμε, δηλαδή το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, ώστε να εξατμιστούν οι αλκοόλες και να ενωθούν οι γεύσεις.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλάτι) και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το κρέας. Βράζουμε για 1 ώρα στην χύτρα, ώστε το κρέας να μαλακώσει και να απορροφήσει όλες τις γεύσεις.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Ιδανικά, σερβίρουμε το χοιρινό κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές ή ρύζι, για να απολαύσουμε την πλούσια σάλτσα του.
Αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και θα τους αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Καλή όρεξη! Αν επιθυμείς, μπορείς να παρακολουθήσεις την συνταγή βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.
Εσύ, πώς το κάνεις το κοκκινιστό χοιρινό; Ανυπομονώ να μου πεις τη δική σου εκδοχή στα σχόλια! Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου