Ιδανικά για κάθε περίσταση, αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια θα γίνουν η αγαπημένη σας λιχουδιά. Διαβάστε τη συνταγή που ετοίμασε η Χρυσούλα Βιέρου και απολαύστε τα!
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ΒΙΤΑΜ
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το καλαμποκέλαιο, το βιταμ (που είναι σε σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε την κανέλα και το χυμό πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν σιγά-σιγά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν τα κουλουράκια όμορφο χρώμα.
Αφού κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε τάπερ. Αν δεν τα φάτε γρήγορα, διατηρούνται μπισκοτένια για μεγάλο διάστημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου