Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (14/4) υπέγραψε με τον Γάλλο ομόλογό του Σεμπαστιάν Λεκορνί σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet.
Η απόκτηση των 16 γαλλικών αντιπλοϊκών πυραύλων Exocet, μεταφράζεται ως ένα πρώτο αντίβαρο απέναντι στην πιθανή προμήθεια πυραύλων Meteor στην Τουρκία.
O Γάλλος υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ποια τελικά είναι η απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα; Η Τουρκία θα απαντήσει κι ένα μικρό παιδί. Το ερώτημα όμως τίθεται γιατί πρωθυπουργός, ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ σε δημόσιες τοποθετήσεις τους δεν προφέρουν την λέξη Τουρκία! Γιατί άραγε;
Την ίδια ώρα πρωθυπουργός, ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ μιλούν με χαρακτηριστική άνεση σε μια χρεοκοπημένη χώρα , για δισεκατομμύρια εξοπλισμούς, πολλοί από τους οποίους είναι σίγουρο ότι δεν μας κάνουν.
Όλα αυτά την ώρα που το κλίμα στη κοινή γνώμη είναι πολύ βαρύ, αφού στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, έχει προστεθεί η οργή για το έγκλημα των Τεμπών και την κοροϊδία με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα.
Ο Δένδιας διαλύει και τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη
Δεν του έφταναν τα σχέδια για την απαξίωση των ΑΣΣΥ, τώρα ο Νίκος Δένδιας επιχειρεί να ξηλώσει και τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη. Με κοινή υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του ομολόγου του της Δικαιοσύνης, συστήνεται «Επιστημονική Επιτροπή» με αποστολή τη λεγόμενη αναδιάρθρωση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.
Πίσω από τις γενικόλογες διατυπώσεις, κρύβεται ένα σαφές σχέδιο: η συγχώνευση των στρατιωτικών δικαστηρίων και η «ένταξη» μέχρι και 40 δικαστικών λειτουργών του Στρατιωτικού Δικαστικού Σώματος στις εισαγγελικές αρχές της τακτικής Δικαιοσύνης. Δηλαδή η σταδιακή διάλυση ενός θεσμού με ξεχωριστή αποστολή και συνταγματικά κατοχυρωμένη θέση εντός των Ενόπλων Δυνάμεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου