Πέμπτη 17 Απριλίου 2025

Μηλόπιτα με φανταστική κρέμα, σκέτος αφρός!

 


Αν αγαπάτε τις μηλόπιτες αλλά ψάχνετε κάτι πιο ιδιαίτερο και… αφράτο, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Σήμερα σας έχω μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής μηλόπιτας, με μια φανταστική κρέμα που λιώνει στο στόμα και κάνει κάθε μπουκιά μοναδική. Είναι εύκολη, γρήγορη και τόσο εντυπωσιακή που θα την καθιερώσετε. Είτε τη σερβίρετε με τον απογευματινό καφέ είτε ως επιδόρπιο μετά το φαγητό, ετοιμαστείτε για πολλά “μμμ” και… ξανά γέμισμα του πιάτου! Η κρέμα της είναι εξαιρετική και προσφέρει μια μοναδική γεύση! Ξεκινάμε:

Υλικά

Για την Κρέμα


1 αυγό

50 γρ. ζάχαρη

15 γρ. κορν φλάουρ

250 ml γάλα

2 μήλα, κομμένα σε φέτες

Για τη Ζύμη


2 αυγά

100 γρ. ζάχαρη

100 ml γάλα

200 γρ. αλεύρι

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Ταψάκι 18 x 24 εκ.

Εκτέλεση

Αρχίζουμε με ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και, συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τις φέτες μήλου και ανακατεύουμε καλά.

4 4

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόχαρτο.

Μηλόπιτα με Φανταστική Κρέμα

Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και την απλώνουμε πάνω από το μείγμα της μηλόπιτας, δημιουργώντας κάθετες γραμμές.

Μηλόπιτα με Φανταστική Κρέμα Μηλόπιτα με Φανταστική Κρέμα

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά.

Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις