Σάββατο 19 Απριλίου 2025

Κρεπούλες που λιώνουν στο στόμα — Mια γεμιστή απόλαυση για Kάθε ωρα!


 Ξέρετε εκείνες τις μέρες που θέλουμε κάτι διαφορετικό, νόστιμο και χορταστικό, αλλά χωρίς να περάσουμε ώρες στην κουζίνα; Αυτή η συνταγή είναι ακριβώς αυτό! Ζεστές, αφράτες, λαχταριστές κρεπούλες με υπέροχη γέμιση από μανιτάρια, αλλαντικά και λιωμένο τυράκι, που μοσχοβολάνε και γεμίζουν το σπίτι με αγκαλιές… ναι, αγκαλιές σε μορφή φαγητού!

Η αγαπημένη κα Ελίνα Σκλαβού από την ομάδα “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” μας χαρίζει άλλη μια συνταγή που παντρεύει τη θαλπωρή με τη γεύση. Το αποτέλεσμα; Ένα πιάτο που γίνεται ανάρπαστο στο οικογενειακό τραπέζι ή ακόμα και στο brunch με φίλους.

Βάλτε ποδιά, φτιάξτε καφεδάκι, κι ελάτε να δούμε πώς η πιο απλή ζύμη μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι… απλώς ακαταμάχητο!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζυμάρι:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε 1 φακελάκι μαγιά και 1 κουταλιά ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα αβγοδάρτη.

Προσθέτουμε 4 μεγάλα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε 4 φλιτζάνια γάλα και 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά.

Σταδιακά, προσθέτουμε 4 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.

Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο. Ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Για τη γέμιση:

Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Μόλις το βούτυρο κάψει, προσθέτουμε 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλλαντικά της επιλογής μας, κομμένα σε λωρίδες, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε 330 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Αφού βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τριμμένο κίτρινο τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις