Παρασκευή 9 Μαΐου 2025

Σύλληψη 30χρονου στο Κορδελιό που συνδέεται με κατάσχεση 53.778 κιλών κοκαΐνης από Λατινική Αμερική


 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού συνελήφθη την 7-5-2025 στο Κορδελιό, ένας 30χρονος, ως μέλος επιχειρησιακά δομημένης, με διαρκή δράση και διεθνή χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος συνδέεται άμεσα με την κατάσχεση 53.778 κιλών κοκαΐνης στον Πειραιά, που προερχόταν από τη Λατινική Αμερική και προοριζόταν για την ευρωπαϊκή αγορά, αφού προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση, διασταύρωση και ανάλυση πληθώρας στοιχείων και δεδομένων με παράλληλη εφαρμογή ανακριτικών πράξεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού…

«Κατόπιν πολυήμερης έρευνας συνελήφθη την 7-5-2025 στη Θεσσαλονίκη ένας 30χρονος ημεδαπός για παράβαση του άρθρου 187 Π.Κ. ¨Εγκληματική οργάνωση¨ σε συνδυασμό με το Ν. 4139/13 “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, ο οποίος συνδέεται άμεσα με την κατάσχεση 53.778 κιλών κοκαΐνης στον Πειραιά την 10-4-2025 (δείτε εδώ). Σημειώνεται ότι η αξία των ανωτέρω κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών προσεγγίζει το ποσό του ενός εκατομμυρίου και εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.600.000 €).

Συγκεκριμένα, συστάθηκε Κοινή Ομάδα Έρευνας-Επιχείρησης από τη διοίκηση της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου ΛΑΚ.Σ.-. και αφού προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση, διασταύρωση και ανάλυση πληθώρα στοιχείων και δεδομένα με παράλληλη εφαρμογή ανακριτικών πράξεων, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης ο 30χρονος, ως μέλος επιχειρησιακά δομημένης, με διαρκή δράση και διεθνή χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης

Ακολούθως, σε συνεργασία με την Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν νόμιμες κατ' οίκον έρευνες σε δύο οικίες στην περιοχή του Κορδελιού Θεσσαλονίκης και σε μία οικία στην περιοχή Πλαταμώνα Πιερίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Επιπροσθέτως κατασχέθηκε ένα Ε.Ι.Χ. όχημα που σχετίζεται με την υπόθεση και παραδόθηκε υπό μεσεγγύηση στη Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης. Έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συναφώς, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η εισαγωγή κοκαΐνης, που προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, διατηρεί, μέσω της ανάκτησης της από εμπορευματοκιβώτια, από μέλη εγκληματικών οργανώσεων που είτε εργάζονται στους ως άνω λιμένες είτε εισέρχονται σε αυτούς τους παρανόμους ή παρατύπως, διαπιστώνεται ότι η δράση της παρούσας εγκληματικής οργάνωσης έχει διεθνικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην εισαγωγή, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις