Μια μακαρονάδα που συνδυάζει βαθιά, παραδοσιακά αρώματα και πλούσια γεύση. Η λιαστή ντομάτα και το χωριάτικο λουκάνικο δένουν τέλεια με το άρωμα του σκόρδου και της ρίγανης, δημιουργώντας ένα πιάτο που πραγματικά σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Υλικά
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
- Λιαστές ντομάτες, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 250 ml (μισό κουτί) χυμό ντομάτας
- 1 ποτήρι νερό
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- (Προαιρετικά) Τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
Ρίχνουμε το χωριάτικο λουκάνικο και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα αρώματα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και το νερό. Προσθέτουμε πιπέρι και λίγη ρίγανη. Δεν χρειάζεται αλάτι, καθώς το λουκάνικο και η λιαστή ντομάτα είναι ήδη αλμυρά.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από ζεστά μακαρόνια της επιλογής μας.
Πασπαλίζουμε με επιπλέον ρίγανη και φρέσκο τριμμένο μαύρο ή ροζ πιπέρι.
Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω λίγη τριμμένη φέτα.
Προτάσεις:
- Ιδανικά, χρησιμοποίησε χωριάτικο λουκάνικο με πράσο ή καπνιστό για ακόμα πιο έντονη γεύση.
- Ταιριάζει τέλεια με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και φρέσκο ψωμί χωριάτικο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου