Αυτές οι τρούφες με παντεσπάνι δεν είναι οι συνηθισμένες μπουκίτσες που φτιάχνουμε στα γρήγορα. Είναι πραγματικά ξεχωριστές. Σιροπιασμένες, γεμιστές με βελούδινη κρέμα και καλυμμένες με τρούφα σοκολάτας – θυμίζουν μικρές τούρτες πολυτελείας. Τέλειες για γιορτές, κεράσματα ή απλώς για τις στιγμές που θέλουμε κάτι πιο… σοκολατο-εκλεκτό. Πάμε να τις φτιάξουμε βήμα-βήμα.
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά μεσαία
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. σκόνη κακάο
Για το σιρόπι:
Ίσα μέρη ζάχαρη και νερό (π.χ. 1 φλ. από το καθένα)
1 βανίλια
Φλούδα λεμονιού
Για την κρέμα:
2 φακελάκια σκόνη για κρέμα ζαχαροπλαστικής
Γάλα (όσο αναγράφει η συσκευασία)
500 ml φυτική σαντιγί
Για επικάλυψη:
Τρούφα σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το κακάο. Στο μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 5-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. Ψήνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκ., στους 180°C για περίπου 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι: βράζουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Με κουπ πατ κόβουμε δίσκους από το παντεσπάνι και τους σιροπιάζουμε ελαφρώς.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής όπως αναφέρει η συσκευασία. Χτυπάμε και τη φυτική σαντιγί και ενώνουμε το 1/3 της με την κρέμα για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.
Συναρμολογούμε τις τρούφες: ενώνουμε δύο δίσκους παντεσπάνι με γέμιση κρέμας στο κέντρο. Καλύπτουμε περιμετρικά με την υπόλοιπη σαντιγί και κυλάμε σε τρούφα σοκολάτας.
Συμβουλή:
Αν θέλουμε έξτρα σοκολατένια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο σιρόπι 1 κ.σ. κακάο ή λίγο λικέρ καφέ.
Ένα εντυπωσιακό γλυκάκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ζαχαροπλαστεία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου