Πέμπτη 8 Μαΐου 2025

Πολύ ωραία συνταγή για Τρούφες με σιροπιαστό παντεσπάνι

 


Αυτές οι τρούφες με παντεσπάνι δεν είναι οι συνηθισμένες μπουκίτσες που φτιάχνουμε στα γρήγορα. Είναι πραγματικά ξεχωριστές. Σιροπιασμένες, γεμιστές με βελούδινη κρέμα και καλυμμένες με τρούφα σοκολάτας – θυμίζουν μικρές τούρτες πολυτελείας. Τέλειες για γιορτές, κεράσματα ή απλώς για τις στιγμές που θέλουμε κάτι πιο… σοκολατο-εκλεκτό. Πάμε να τις φτιάξουμε βήμα-βήμα.


Υλικά

Για το παντεσπάνι:

5 αυγά μεσαία

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. σκόνη κακάο

Για το σιρόπι:

Ίσα μέρη ζάχαρη και νερό (π.χ. 1 φλ. από το καθένα)

1 βανίλια

Φλούδα λεμονιού

Για την κρέμα:


2 φακελάκια σκόνη για κρέμα ζαχαροπλαστικής

Γάλα (όσο αναγράφει η συσκευασία)

500 ml φυτική σαντιγί

Για επικάλυψη:

Τρούφα σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το κακάο. Στο μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 5-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. Ψήνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκ., στους 180°C για περίπου 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Φτιάχνουμε το σιρόπι: βράζουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Με κουπ πατ κόβουμε δίσκους από το παντεσπάνι και τους σιροπιάζουμε ελαφρώς.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής όπως αναφέρει η συσκευασία. Χτυπάμε και τη φυτική σαντιγί και ενώνουμε το 1/3 της με την κρέμα για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Συναρμολογούμε τις τρούφες: ενώνουμε δύο δίσκους παντεσπάνι με γέμιση κρέμας στο κέντρο. Καλύπτουμε περιμετρικά με την υπόλοιπη σαντιγί και κυλάμε σε τρούφα σοκολάτας.

Συμβουλή:

Αν θέλουμε έξτρα σοκολατένια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο σιρόπι 1 κ.σ. κακάο ή λίγο λικέρ καφέ.

Ένα εντυπωσιακό γλυκάκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ζαχαροπλαστεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις