Τετάρτη 28 Μαΐου 2025

Φτιάξαμε ένα πολύ εύκολο και νόστιμο χοιρινό με πολύχρωμες πιπεριές


 Χοιρινό στο Λεπτό. Συνδυάστε το με πιλάφι ή με τραγανές τηγανιτές πατάτες, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα με τις πολύχρωμες πιπεριές που προσθέτουν μια δροσερή και ζωντανή γεύση στο πιάτο. Αυτό το πιάτο σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!

Η συνταγή προέρχεται από το κανάλι Sotiria amor, όπου μπορείτε να βρείτε πολλές άλλες νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας.


Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας (κιλότο), κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • Βραστό νερό
  • 1 κύβος λαχανικών

Εκτέλεση

Αρχικά, τσιγαρίστε το κρέας σε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρασί, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, γλυκιά πάπρικα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.

Μετά από 5 λεπτά, ρίξτε βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και προσθέστε τον κύβο λαχανικών. Ανακατέψτε ξανά.

Κλείστε το καπάκι του τηγανιού και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Κλείστε ξανά το τηγάνι με το καπάκι και αφήστε το να βράσει για περίπου 15 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν οι πιπεριές και το κρεμμύδι και να δημιουργηθεί μια νόστιμη σάλτσα που θα απογειώσει το πιάτο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις