Ανακαλύψτε μια υπέροχη συνταγή για παραδοσιακά καλιτσούνια από την Marina Hatzidaki. Αν δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, βάλτε τα στο πρόγραμμα…
ΥΛΙΚΑ
Γέμιση
- 2 κιλά μυζήθρα (ή νωπό ανθότυρο)
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Ζυμάρι
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγών
- 320 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος τύπου Κέρκυρας
- 320 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι σόδα
- Χυμός μισού λεμονιού
- Περίπου 800 γραμμάρια αλεύρι
- Το ζυμάρι πρέπει να είναι πολύ μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία συσκευασία βούτυρο και να προσθέσετε 70 γραμμάρια ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε τη βανίλια και το γιαούρτι, και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι. Το ζυμάρι πρέπει να είναι πολύ μαλακό και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση πολύ καλά.
Ανοίγουμε μικρές ζύμες, περίπου 2 τεμάχια, σε μέτριο πάχος.
Βάζουμε ένα γεμάτο κουταλάκι μυζήθρα στο κέντρο κάθε ζύμης. Τσιμπάμε γύρω-γύρω περίπου 8 με 9 φορές για να κλείσουμε τη γέμιση.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα. Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με κανέλα στο κέντρο που είναι η μυζήθρα.
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις βγουν από το φούρνο, ρίχνουμε φρέσκα λεμονόφυλλα πλυμένα και στεγνωμένα από πάνω. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
Αυτά τα γλυκά είναι εξαιρετικά και πεντανόστιμα, γι’ αυτό και οι δικοί μου και όσοι τα έχουν δοκιμάσει τα λατρεύουν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου