Πέμπτη 1 Μαΐου 2025

Είναι γεμιστά Mαζί με μπιφτέκια στο ίδιο ταψί! Γεμάτα γεύση και Xρώματα..

 


Η Συνταγή είναι από τη Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Ένας απίθανος συνδυασμός δύο αγαπημένων φαγητών στο ίδιο ταψί! Ζουμερά μπιφτέκια δίπλα σε λαχταριστά γεμιστά λαχανικά, γεμάτα αρώματα και γεύση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:


1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο και στραγγισμένο)

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, τριμμένο

1 σφηνάκι ξύδι

Για τα γεμιστά:


Πιπεριές, ντομάτες, μελιτζάνες ή άλλα λαχανικά της επιλογής σας

Ρύζι Καρολίνα ή γλασέ (1 κ.σ. για κάθε γεμιστό)

Ψίχα από τις μελιτζάνες και τις ντομάτες, ψιλοκομμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ ματσάκι μαϊντανό

Λίγο φρέσκο δυόσμο

1 κούπα ελαιόλαδο (½ κούπα για τη γέμιση και ½ κούπα για το ταψί)

Προαιρετικά: μαύρες σταφίδες και κουκουνάρι για επιπλέον γεύση

2-3 πατάτες, κομμένες σε κομμάτια

Εκτέλεση


Για τα μπιφτέκια:

Σε μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στη μία πλευρά ενός μεγάλου ταψιού.


Για τα γεμιστά:

Αδειάζουμε τα λαχανικά και κρατάμε την ψίχα.

Σε μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, την ψιλοκομμένη ψίχα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, τις σταφίδες και το κουκουνάρι αν χρησιμοποιούμε, και μισή κούπα ελαιόλαδο.

Γεμίζουμε τα λαχανικά με το μείγμα ρυζιού και τα τοποθετούμε στη δεύτερη πλευρά του ταψιού.

Τοποθετούμε και τις πατάτες στα κενά σημεία του ταψιού.

Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά τα γεμιστά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μισή κούπα ελαιόλαδο.

Ψήσιμο:

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 1½ ώρα, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις