Όταν το καλοκαίρι μάς γεμίζει τον πάγκο με φρέσκα λαχανικά, αυτή η συνταγή είναι η απόλυτη απάντηση. Χωρίς τσιγάρισμα, χωρίς περιττά λίπη — μόνο αγνά υλικά που σιγομαγειρεύονται μέχρι να λιώνουν στο στόμα και να μοσχοβολάνε Ελλάδα. Φασολάκια, πατάτες και κολοκυθάκια δένουν υπέροχα με τον μαϊντανό και την τριμμένη ντομάτα, δημιουργώντας ένα υγιεινό πιάτο που αξίζει να σερβίρεται από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Αν το συνοδεύσετε με φέτα και φρέσκο ψωμί, έχετε ό,τι πιο κοντά σε καλοκαιρινή τελειότητα!
Όταν το καλοκαίρι μάς γεμίζει τον πάγκο με φρέσκα λαχανικά, αυτή η συνταγή είναι η απόλυτη απάντηση. Χωρίς τσιγάρισμα, χωρίς περιττά λίπη — μόνο αγνά υλικά που σιγομαγειρεύονται μέχρι να λιώνουν στο στόμα και να μοσχοβολάνε Ελλάδα. Φασολάκια, πατάτες και κολοκυθάκια δένουν υπέροχα με τον μαϊντανό και την τριμμένη ντομάτα, δημιουργώντας ένα υγιεινό πιάτο που αξίζει να σερβίρεται από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Αν το συνοδεύσετε με φέτα και φρέσκο ψωμί, έχετε ό,τι πιο κοντά σε καλοκαιρινή τελειότητα!
Υλικά
- 2 κιλά φρέσκα φασολάκια
- 5 ψιλά κολοκυθάκια
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 μεγάλες ζουμερές ντομάτες, τριμμένες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πελτέ
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε τα φασολάκια με το ειδικό εργαλείο και τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε καθαρίσει και κόψει σε κυβάκια, καθώς και τα κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σκόρδο, και τρίβουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ.
Για να δώσουμε χρώμα και γεύση στο φαγητό, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περιμένουμε να βράσει. Καθώς τα λαχανικά θερμαίνονται, θα απελευθερώσουν τα υγρά τους. Είναι σημαντικό να μην προσθέσουμε καθόλου νερό, καθώς τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετό υγρό.
Ανακινούμε ελαφρώς την κατσαρόλα για να ανακατευτούν τα υλικά. Όταν αρχίσει να βράζει και ο όγκος των λαχανικών μειωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μελώσει και να αποκτήσει πλούσια γεύση.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, προσθέτοντας λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και φέτα από πάνω για επιπλέον γεύση.
Για επιπλέον άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. ρίγανη ή φρέσκο δυόσμο στο τέλος του μαγειρέματος.
Μην ανοίγετε το καπάκι συχνά κατά το μαγείρεμα – κρατά τους ατμούς μέσα και δίνει καλύτερη υφή στο φαγητό.
Αν σας περισσέψει, την επόμενη μέρα σερβίρεται υπέροχα κρύο με λίγο γιαούρτι ή συνοδεία με αυγό μάτι.
Ιδανικό για όσους ακολουθούν νηστίσιμη ή φυτική διατροφή — χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου