Κυριακή 8 Ιουνίου 2025

Νόστιμο Στιφάδο με κοτόπουλο- γίνεται πραγματικά λουκούμι!

 


Αυτό το στιφάδο με κοτόπουλο λιώνει στο στόμα και γεμίζει την κουζίνα με αρώματα που σε γυρνάνε στα κυριακάτικα τραπέζια της γιαγιάς. Ιδανικό για φρέσκο ψωμάκι ή για βελούδινο πουρέ. Εδώ η απλότητα της ελληνικής κουζίνας λάμπει!


Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κουτί χυμό ντομάτας

4 κόκκους μπαχάρι

4 γαρύφαλλα

1 μικρό ποτηράκι ξίδι

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

Κανέλα

1 ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον καβουρδίζουμε ελαφρώς για να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά (μπαχάρι, γαρύφαλλο, κανέλα, δάφνη), το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.


💡 Tips για επιτυχία

  • Αν τα κρεμμυδάκια είναι πολύ μεγάλα, μπορείς να τα χαράξεις σταυρωτά στη βάση τους για να μαγειρευτούν πιο ομοιόμορφα.
  • Το κρασί καλό είναι να είναι ξηρό και ποιοτικό, γιατί επηρεάζει άμεσα τη γεύση της σάλτσας.
  • Μη βιάζεσαι! Το καλό στιφάδο θέλει χαμηλή φωτιά και υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις