Τρίτη 10 Ιουνίου 2025

Όλο το ελληνικό καλοκαίρι σε ένα πιάτο – ωραίος συνδυασμός για γεμιστές μελιτζάνες με λαχανικά!

 


Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ, ότι οι γεμιστές μελιτζάνες πάνε με τόνο. Σίγουρα θα τις φτιάξουμε, γιατί είναι μαγικό και νοστιμότατο!

Υλικά
για την προετοιμασία των μελιτζάνων
-4 μελιτζάνες
-νερό
-αλάτι
-bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

για τη γέμιση
-2 μέτρια κρεμμύδια
-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-4 έως 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
-2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
-2 πρέζες ζάχαρη
-50 γρ. bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-μαιντανός ψιλοκομμένος
-240 γρ. τόνος σε ελαιόλαδο
-2 πρέζες αλάτι
-πιπέρι

για την σάλτσα
-1 κτσ. πελτέ ντομάτας
-bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-250 γρ. νερό
-αλάτι
-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπωλ.
Τις αλατίζουμε καλά και γεμίζουμε το μπωλ με νερό. Περιμένουμε για περίπου 15 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε και γυρίζουμε τα κρεμμύδια με τα χέρια μας να αφρατέψουν.
Σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αδειάζουμε στο τηγάνι τις πιπεριές, τα σκόρδα, τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά.
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Αδειάζουμε το νερό από το μπωλ με τις μελιτζάνες, προσθέτουμε ελαιόλαδο με το οποίο αλείφουμε τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ 25Χ30 εκατοστών.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 έως 50 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τον μαιντανό και κατόπιν τον τόνο.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, κατεβάζουμε το τηγάνι από την κουζίνα και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, με ένα μαχαίρι τις κόβουμε κατά μήκος και τις ανοίγουμε.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το υλικό της γέμισης.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της σάλτσας. Στο τηγάνι και σε χαμηλή θερμοκρασία ρίχνουμε τον πελτέ, το ελαιόλαδο και αφού ανακατέψουμε ελαφρώς ρίχνουμε το νερό.

Ανακατεύουμε έως ότου να διαλυθεί καλά ο πελτές.
Αλατοπιπερώνουμε και μόλις βράσει η σάλτσα, κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.

Αδειάζουμε την σάλτσα ομοιόμορφα στο φαγητό.
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 έως 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις