Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025

Eύκολο σπιτικό παγωτό σάντουιτς που όλοι αγαπάμε


 Αν υπάρχει ένα γλυκό που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια, είναι σίγουρα το παγωτό σάντουιτς. Λαχταριστό, δροσερό, με τραγανά μπισκότα και κρεμώδη γέμιση – είναι το ιδανικό γλυκό για καλοκαιρινές ημέρες! Σήμερα σας έχουμε την πιο εύκολη και πετυχημένη εκδοχή του με ελάχιστα υλικά και άπειρες παραλλαγές.

Υλικά:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (παγωμένο)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (παγωμένο)
  • 1 κουτί κρέμα φυτική (τύπου Morfat, Ermolen, ή Crème Γιώτης – παγωμένη)
  • 1–2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (ανάλογα το σκεύος)

Για γεύση βανίλια:

  • 2 βανιλίνες

Για γεύση σοκολάτα:

  • 1 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 3–5 κ.σ. μερέντα ή πραλίνα φουντουκιού

Προαιρετικά:

  • Σιρόπι βύσσινο & γλυκό του κουταλιού
  • Καραμελωμένα φιστίκια, σπασμένα μπισκότα ή γεμιστά

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί ή πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα με τη λεία πλευρά προς τα κάτω. Αν θέλουμε πιο λεπτό παγωτό, χρησιμοποιούμε μεγαλύτερο σκεύος.

Σε μπολ χτυπάμε την παγωμένη φυτική κρέμα με μίξερ για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν θέλουμε το μείγμα υπερβολικά σφιχτό αλλά ούτε και νερουλό.

Ανάλογα τη γεύση που προτιμάμε:

  • Για βανίλια, προσθέτουμε στο τέλος τη βανιλίνη.
  • Για σοκολάτα, ρίχνουμε το κακάο και τη μερέντα και χτυπάμε ελαφρά ή ενσωματώνουμε με μαρίζ.
  • Για δίχρωμο αποτέλεσμα (μαρμπρέ), χωρίζουμε το μείγμα και δίνουμε διαφορετική γεύση στο κάθε μισό. Στρώνουμε πρώτα το ένα, πασπαλίζουμε προαιρετικά με κομμάτια μπισκότου, ξηρούς καρπούς ή γλυκό του κουταλιού, και στη συνέχεια ρίχνουμε το άλλο. Με ένα πιρούνι κάνουμε ελαφρές κινήσεις ώστε να δημιουργηθεί το εφέ “νερών”.

Τέλος, σκεπάζουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα, με τη λεία πλευρά προς τα πάνω. Κλείνουμε καλά και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5–6 ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα.

Μόλις παγώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια ακολουθώντας το σχήμα των μπισκότων.

💡 Tips:

  • Για πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε 2–3 κ.σ. λικέρ λεμόνι ή μαστίχα στο μείγμα (προαιρετικά).
  • Αν θέλετε γεμιστό παγωτό, προσθέστε στο κέντρο μια στρώση με γλυκό κουταλιού ή κομμάτια σοκολάτας.
  • Αν σας αρέσει το πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε digestive μπισκότα ή μπισκότα βρώμης.
  • Για παιδικά γενέθλια, προσθέστε πολύχρωμη τρούφα ή καραμελάκια M&Ms μέσα στο παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις