Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Mελλοντική διατροφή: Θα μας τρέφουν με απόβλητα και κεφτεδάκια που έχουν προκύψει από τρισδιάστατη εκτύπωση! Έρχονται εφιαλτικές αλλαγές στο φαγητό μας βασισμένες στο αφήγημα της κλιματικής αλλαγής


 Δεν μας επιφυλάσσεται ένα καλό διατροφικό μέλλον καθώς υπάρχει ένας αρρωστημένος σχεδιασμός οι άνθρωποι να τρέφονται με τρόφιμα που παρασκευάζονται από απόβλητα, ενώ οι σούπες με πικραλίδα, τα noodles με φύκια και τα κεφτεδάκια που έχουν προκύψει από τρισδιάστατη εκτύπωση είναι πολύ πιθανό ότι θα τοποθετούνται υποχρεωτικά στα πιάτα μας.

Η «μελλοντολόγος» Δρ. Μόργκαν Γκέι με ειδική ενασχόληση με την μαγειρική, μαζί με τον κλιματολόγο Δρ. Τζόζεφ Πουρ, παρουσίασαν μια μελέτη που δείχνει πώς θα αλλάξει η διατροφή μας έως το 2050, η οποία φυσικά στηρίζεται στο γνωστό παραμύθι της κλιματικής αλλαγής.

Για να είμαστε ακριβείς η κλιματική αλλαγή υπήρχε πάντοτε διότι απλούστατα ο πλανήτης ποτέ δεν είχε σταθερό κλίμα εξ’ορισμού.

Αυτό που όμως προσπαθούν να μας πείσουν είναι ότι η κλιματική αλλαγή οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα, με λίγα λόγια κακώς υπάρχουμε και ζούμε.

Πρόκειται για ένα αφήγημα το οποίο δημιουργήθηκε για να αναγκάσει την πλειονότητα των ανθρώπων συνειδησιακά να δώσει τον έλεγχο της ζωής τους στις κυβερνήσεις και στις ελίτ.

Σύμφωνα λοιπόν με τους «ειδικούς» (είναι αυτοί που παρουσιάζονται αυτόματα από τα ΜΜΕ ως πιο «ειδικοί» από άλλους επιστήμονες που διαφωνούν με τα πορίσματά τους), τις επόμενες δεκαετίες, η διατροφή της ανθρωπότητας θα αλλάξει υπό την επίδραση της… κλιματικής αλλαγής, των νέων τεχνολογιών και της ανάγκης για βιώσιμη ανάπτυξη.

Σήμερα, τα πιάτα αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας μη παραδοσιακά συστατικά: σόργο, φύκια, σπόρους κολοκύθας, ακόμη και πικραλίδες (ανθοφόρο ποώδες πολυετές φυτό).

Το σόργο (Sorghum) είναι γένος αγγειόσπερμων μονοκότυλων φυτών της οικογένειας αγρωστώδη ή αγρωστίδες (Gramineae) που ανήκει στην ομάδα των σιτηρών.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα τρόφιμα που εκτυπώνονται σε τρισδιάστατη εκτύπωση θα γίνουν συνηθισμένα (διανοηθείτε πως θα νιώθετε όταν θα τρώτε εκτυπωμένο φαγητό)!

Έτσι λοιπόν στο μέλλον σούπες, ζυμαρικά και κεφτεδάκια θα παράγονται απευθείας από «έξυπνες» συσκευές, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά και απορρίμματα τροφίμων!

Επιπλέον, είναι δυνατή η μετάβαση σε έναν «κλειστό κύκλο»:

Ορισμένα είδη ένδυσης θα προσαρμοστούν για την καλλιέργεια βρώσιμων φυτών!

Αυτό θα αποτελέσει μέρος της οικολογικής τάσης για τη μείωση των αποβλήτων και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι «ειδικοί» είναι βέβαιοι ότι το 2050, όχι μόνο τα προϊόντα θα αλλάξουν, αλλά και η ίδια η προσέγγιση στα τρόφιμα.

Η συλλογική διατροφή θα γίνει της μόδας, η αστική γεωργία θα γίνει πιο δημοφιλής και οι συνηθισμένες επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ θα γίνουν παρελθόν.

Η Δρ. Γκέι πιστεύει ότι παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, «το μαγείρεμα και η κατανάλωση φαγητού μαζί θα παραμείνουν ένα σημαντικό μέρος της σύνδεσής μας με τη φύση και μεταξύ μας».

«Για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, θα μεταβούμε σε καλλιέργειες ανθεκτικές στην ξηρασία και τη θερμότητα, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας. Θα πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση κρέατος – για χάρη του πλανήτη και της δικής μας υγείας», λένε οι ειδικοί.

Όπως και να έχει θα έρθουμε αντιμέτωποι με τρομακτικές για την ψυχοσύνθεσή μας αλλαγές, οι οποίες στην αρχή είναι αμφίβολο κατά πόσο θα είναι και υγιεινές.

Γιατί ως γνωστόν  οι επιπτώσεις των αλλαγών γίνονται κατανοητές μετά από αρκετά χρόνια.

Οι περισσότεροι ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθούν ως «πειραματόζωα» μέχρι να τελειοποιηθούν οι «νέες τροφές».

Βέβαια πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι τότε καθώς στο μεταξύ μπορεί να έχει ξεκινήσει ο εποικισμός των γειτονικών πλανητών και δορυφόρων του ηλιακού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις