Αυτό το ορεκτικό όσο το αφήνεις στο ψυγείο, τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Μελιτζάνες και πιπεριές συνδυάζονται τέλεια σε ένα μοναδικό πιάτο με λάδι και ξύδι και το τελικό αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα γευστικό και απολαυστικό. Καλή απόλαυση!
Υλικά
3 κόκκινες πιπεριές
5-6 μελιτζάνες
2-3 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανός
50 ml σπορέλαιο
3-4 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες που έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι.
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Όσο είναι καυτές, τις βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις καθαρίζουμε κατόπιν και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
Τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε ή πολτοποιούμε στη συνέχεια τα σκόρδα και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για μία μέρα στο ψυγείο.
Όταν είναι έτοιμη την δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε στα γούστα μας.
Ο κορυφαίος καλοκαιρινός μεζές που ταιριάζει με τα πάντα!
Είναι από τα πιο νόστιμα ορεκτικά που θα φτιάξεις αυτό το καλοκαίρι, όπως επίσης είναι και σήμα κατατεθέν του Ελληνικού καλοκαιριού, αυτός ο μεζές ! Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου