Μια πρόσφατη ολοκληρωμένη βιβλιογραφική ανασκόπηση, που υποστηρίζεται από περισσότερες από 100 επιστημονικές μελέτες, εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις των ενέσεων mRNA στον καρκίνο.
Σύμφωνα με την ανασκόπηση, που δίνει στη δημοσιότητα το Mc Cullough Foundation, οι ενέσεις αυτές μπορεί να προκαλέσουν, να επιταχύνουν ή να επανενεργοποιήσουν τον καρκίνο μέσω 17 διακριτών βιολογικών οδών.
Παρακάτω παρουσιάζονται οι βασικοί μηχανισμοί που αναφέρονται, μαζί με μια σύντομη εξήγηση για κάθε έναν.
1. Αστάθεια Γονιδιώματος
Το mRNA από τις ενέσεις μπορεί, υπό ορισμένες συνθήκες, να ενσωματωθεί στο ανθρώπινο DNA, προκαλώντας μεταλλάξεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ογκογένεση.
2. Ανοσολογική Διαφυγή
Η πρωτεΐνη Spike, που παράγεται από τις ενέσεις, φαίνεται να απενεργοποιεί σημαντικούς καταστολείς όγκων, όπως το γονίδιο p53, το οποίο είναι κρίσιμο για την πρόληψη του καρκίνου.
3. Διαταραγμένη Επιδιόρθωση DNA
Η πρωτεΐνη Spike μπορεί να παρεμβαίνει στα ένζυμα που επιδιορθώνουν το DNA, αυξάνοντας τον κίνδυνο γονιδιωματικών βλαβών που συνδέονται με τον καρκίνο.
4. Χρόνια Φλεγμονή
Τα λιπιδικά νανοσωματίδια (LNPs) που χρησιμοποιούνται στις ενέσεις, μαζί με την παραγωγή της πρωτεΐνης Spike, προκαλούν παρατεταμένη φλεγμονή, η οποία μπορεί να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
5. Καταστολή Ανοσοποιητικού Συστήματος
Οι ενέσεις mRNA φαίνεται να μειώνουν τα επίπεδα των Τ-κυττάρων και της ιντερφερόνης, αποδυναμώνοντας την ικανότητα του οργανισμού να εντοπίζει και να καταστρέφει καρκινικά κύτταρα.
6. Διαταραχή RNA
Η βελτιστοποίηση των κωδικονίων στο mRNA μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των μικροRNA, τα οποία παίζουν ρόλο στη ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης και στην πρόληψη του καρκίνου.
7. Ογκογενετική Σηματοδότηση
Η πρωτεΐνη Spike ενεργοποιεί οδούς όπως οι PI3K/mTOR και MAPK, οι οποίες είναι γνωστό ότι προάγουν τον πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων.
8. Μικροπεριβάλλον Όγκου
Τα LNPs τείνουν να συσσωρεύονται σε καρκινικούς όγκους, ενισχύοντας το μικροπεριβάλλον που ευνοεί την εξάπλωση του καρκίνου.
9. Επαναφορά Αδρανών Καρκίνων
Οι ενέσεις μπορεί να διαταράξουν τον ανοσοποιητικό έλεγχο λανθανόντων όγκων, επιτρέποντας την επανενεργοποίηση καρκίνων που βρίσκονταν σε ύφεση.
10. Αποτυχία Ανοσολογικής Επιτήρησης
Το τροποποιημένο RNA (m1Ψ) μπορεί να εμποδίζει τη λειτουργία των υποδοχέων τύπου toll, μειώνοντας την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να ανιχνεύει καρκινικά κύτταρα.
11. Σφάλματα Μετατόπισης Πλαισίου
Η μετάφραση του mRNA μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή μη φυσιολογικών πρωτεϊνών, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν βλαβερές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της ογκογένεσης.
12. Εξάντληση Ανοσοποιητικού Συστήματος
Οι επαναλαμβανόμενες δόσεις (ενισχυτικές) μπορεί να προάγουν την παραγωγή IgG4, οδηγώντας σε ανοσολογική ανοχή που ευνοεί την ανάπτυξη καρκίνου.
13. Μόλυνση DNA
Πλασμιδιακό DNA που εντοπίστηκε σε ορισμένες παρτίδες εμβολίων μπορεί να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του ξενιστή, αυξάνοντας τον κίνδυνο γονιδιακής αστάθειας.
14. Αλληλουχίες SV40
Η παρουσία αλληλουχιών SV40, ενός γνωστο ογκογόνο παράγοντα, σε φιαλίδια της Pfizer εγείρει ανησυχίες για πιθανή συμβολή στην καρκινογένεση.
15. Απορύθμιση του RAS
Η πρωτεΐνη Spike φαίνεται να υπερενεργοποιεί τον υποδοχέα AT1R, οδηγώντας σε ανεξέλεγκτο κυτταρικό πολλαπλασιασμό.
16. Βλάβη στο Μικροβίωμα
Η μείωση των ευεργετικών βακτηρίων, όπως τα μπιφιδοβακτήρια, μπορεί να αποδυναμώσει την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού.
17. Αντοχή στη Θεραπεία
Η πρωτεΐνη Spike μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας, δυσχεραίνοντας τη θεραπεία του καρκίνου.
Η ανασκόπηση υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ενέσεων mRNA στην υγεία, ιδιαίτερα σε σχέση με τον καρκίνο. Οι συγγραφείς της μελέτης προειδοποιούν ότι η αγνόηση αυτών των πιθανών κινδύνων θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία. Είναι επιτακτική η διεξαγωγή ανεξάρτητων μελετών και η επανεξέταση των υπαρχουσών πολιτικών για τη χρήση αυτών των εμβολίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πληθυσμών παγκοσμίως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου